Uostamiestyje – virtinė nugaišusių paukščių 

Klaipėdiečiai sunerimo vakar ryte išvydę negyvais paukščiais nusėtus kiemus. Anot žmonių, šalia jau sustingusių sparnuočių kūnų mėtėsi grūdai. Žmonės įtaria, kad kažkas paukščius galėjo nunuodyti.

Vakar socialinį tinklą "Facebook "apskriejo nuotraukos, kuriose užfiksuoti negyvi balandžiai ir varnos.

"Šiandien Žvejybos uosto rajone mačiau kraupų vaizdą. Rajonas nuklotas nugaišusiomis, leisgyvėmis varnomis ir balandžiais. Jeigu kažkas jas nuodija, reikėtų pasaugoti savo augintinius ir vaikus", – baiminosi vietos gyventoja.

"Pastaruoju metu tikrai krinta į akis negyvi paukščiai", – rašė kita "Facebook" naudotoja.

Netrukus socialiniame tinkle žmonės pranešė, jog leisgyvius paukščius taip pat matė Rambyno, Darželio, Naikupės Žalgirio ir Minijos gatvėse.

Pasak Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos patarėjo Virgilijaus Valantino, sulaukus pranešimų apie gaišenas, bus atlikti išsamūs tyrimai, siekiant nustatyti paukščių kritimo priežastį.

Negyvus sparnuočius pastebėję gyventojai raginami nedelsiant pranešti minėtai tarnybai.

"Šiuo metu stebime aplinką dėl paukščių užkrečiamųjų ligų ir paukščių gripo. Pavasarį, kai vyko paukščių migracija, atrinkome mėginius, atlikome tyrimus. Rudenį juos kartosime", – kalbėjo V.Valantinas.

Gyventojams pranešus apie masiškai gaištančius paukščius, specialistai nedelsiant nuvyktų į vietą paimti mėginių ir juos išsiųstų į laboratoriją.

Jeigu pasitvirtintų klaipėdiečių keliama versija dėl paukščių nuodijimo, apie įvykį būtų pranešta policijos pareigūnams, būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas.

V.Valantino teigimu, paukščiams skirti nuodai kelia pavojų ne tik kitų gyvūnų, bet ir žmonių sveikatai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Roundapas valdo!!! Pensininkai greičiau numirs, mažiau išlaidų valdžiai, o jaunimas dar pagyvens, ne taip kaip paukščiai, jiems didoka dozė..

Kad

Kad  portretas
Atsilikėliai turbūt kokie asocialai ir nuodija. Padorūs geri žmonės to nedarys.

Valantinui

Valantinui portretas
Nebereikia nieko laukti, tau viska parase laikrastis. Ko truksta istirti? Nors kaip pilietis manyciau, kad tu turi pranesti miestui, kad yra bedu tavo darbo srityje ir uz ka tau bablo eina is biudzeto......
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių