Vagies paieškų ėmėsi patys nukentėję klaipėdiečiai

Privataus namo kieme laikomas turtas – nesaugus. Tuo įsitikino uostamiesčio Žvejybos uosto rajone, nuosavame name gyvenantys žmonės. Naktį į kiemą įsibrovęs vagis apšvarino tris automobilius.

Apšvarino tris mašinas

Sekmadienį apie pietus Šturmanų gatvėje gyvenanti šeima pamatė, kad kieme stovėjusios dvi sutuoktinių ir pasisvečiuoti atvykusio sūnaus mašinos – apvogtos.

Policijos žiniomis, automobiliai nebuvo užrakinti, todėl ir signalizacija nebuvo įjungta. Žmonės tikėjosi, kad aukšta namą juosianti tvora apsaugos nuo nusikaltėlių. Tačiau radęs kai kuriuos brangesnius daiktus, vagis juos vis tiek pasiglemžė.

Apmaudu, kad tarp pavogtų daiktų buvo ir keli ryšuliai su raktais. Vienas jų priklauso kitame mieste gyvenančiam nukentėjusiųjų sūnui.

Suskaičiavę nuostolius apvogtieji nurodė, kad žala yra 1 150 eurų.

Po dienos šeimininkė stebuklingu būdu atgavo rankinę.

Aplankė ne vieną kiemą

Vėliau peržiūrėję vaizdo stebėjimo kamerų įrašus namo šeimininkai ir jų kaimynai pamatė naktį per kelis privačių namų kiemus perėjusį jauną nusikaltėlį.

Greta gyvenančių žmonių vaizdo kameros fiksavo tą patį asmenį, tik kituose kiemuose jam nepavyko rasti grobio.

Panašu, kad jauno amžiaus nusikaltėlis nė neįtarė, kad yra filmuojamas, o vaizdo įrašai netrukus taps jo kaltę įrodančiais įkalčiais.

Kaimynai taip pat pateikė savo vaizdo įrašus, kuriuose matomas nusikaltėlis.

Viename nukentėjusios šeimos automobilyje vagis rado ir pagrobė rankinę su nešiojamuoju kompiuteriu.

Kitame vagį sugundė raktų ryšulys, degalų kortelė, vaizdo kamera „Hero 8“ ir keli kiti smulkūs asmeniniai savininko daiktai.

Rado sąžiningas benamis

Po dienos šeimininkė stebuklingu būdu atgavo rankinę. Pasirodo, išvakarėse ji dalyvavo bibliotekoje surengtame renginyje ir už savo darbą gavo padėkos raštą.

Šis raštas bei kelios knygos ir buvo pavogtos, nes buvo likusios toje pačioje kompiuterio rankinėje. Be abejo, vagis kompiuterį pasiėmė, o visa kita išmetė.

Sąžiningas benamis rado rankinę ir iš padėkos rašto suvokė, kad radinį reikėtų grąžinti bibliotekai.

Taip moteris atgavo dalį savo daiktų ir policininkams pranešė, kur jie buvo numesti. Sudėliojus vaizdo įrašus paaiškėjo vagies judėjimo trajektorija.

Pažino įtariamąjį

Kai apvogta šeima paskelbė vagies atvaizdą savo „Facebook“ paskyroje, netrukus atsiliepė jaunas vyras, kuris pažino įtariamąjį.

Pasirodo, vaikinui anksčiau teko susidurti su šiuo asmeniu. Vagiliauti linkęs paauglys iš jo buvo pagrobęs išmanųjį telefoną, o susektas ir priremtas prie sienos pavogtą daiktą sudaužė į šipulius.

Sekmadienį nukentėję nuo vagies klaipėdiečiai sužinojo įtariamojo asmenybę ir kur jis gyvena.

Pareigūnams beliko tik patikrinti, ar šie duomenys yra teisingi, ir sulaikyti įtariamąjį.

Klaipėdiečiai vis dėlto suabejojo, ar policininkai suskubs, nes nusikaltimo duomenis fiksavęs pareigūnas pirmadienį vakare pranešė išeinąs atostogų ir visus duomenis perdavęs tyrėjai. Kada pareigūnė atvers bylą, nežinia.

Pareigūnai skundžiasi vienu metu tiriantys daugybę bylų, todėl gaišatis aiškinant nusikaltimus – neišvengiama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aferistas

Aferistas portretas
Kaip vienas komentaras rašė ant bairio kad nebūtų pažeistas vagies teisės į privatumą, bet bairis Lietuvoje gali būti realybė, dar tie patys nukentėję bus apkaltinti... Lietuviškas teisingumas.......

Maži atlyginimai

Maži atlyginimai portretas
Didelė nelygybė o kas belieka zmonem

buduliams

buduliams portretas
kiek debilų komentatorių tarpe
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių