Vaikams – kvaišalų porcijos: pareigūnus stebina negirdėti pavadinimai

Kvaišalai vaikams pastaruoju metu tapo viena aptariamiausių ir aktualiausių Lietuvoje temų. Apmaudu, kad tokio dėmesio ji sulaukė tik po nepilnamečių apsinuodijimo ar net žūčių atvejų.

Sutriko ir bandė dingti

Gal būtent dėl tragiškų įvykių policijos pareigūnai labiau ėmė kreipti dėmesį į paauglius ne tik tamsiuoju paros metu, bet ir dieną ar net rytais.

Prieš savaitę, gegužės 9-osios rytą, Klaipėdos rajono policijos komisariato pareigūnai vienoje Gargždų vietoje pamatė tris paauglius.

Pasak pareigūnų, pastebėję policininkus vaikinai akivaizdžiai sutriko ir stengėsi dingti. Būtent toks jaunuolių elgesys ir sukėlė įtarimą.

Policininkai sustabdė paauglius ir pareikalavo parodyti, ką turi kišenėse. Du nepilnamečiai turėjo po elektroninę cigaretę, porą buteliukų su joms pildyti skirtu skysčiu ir nedidelį kiekį augalinės kilmės medžiagos. Ar tai kvaišinančio poveikio kanapės, dar bus tiriama.

Ramūnas Stasiulis. Policijos nuotr.

Atskleidė platinimo tinklą?

Tą pačią dieną policininkai apsilankė pas dar vieną vietos gyventoją.

Nors oficialiai nepranešama, bet galima įtarti, kad šis nepilnametis įtariamas pardavęs ryte nutvertiems paaugliams elektroninių cigarečių ir jų užpildų.

Šio vaikino namuose policininkai rado apie 30 įvairaus dydžio buteliukų su elektroninėms cigaretėms pildyti skirtu skysčiu.

Tyrimą tęsiantys pareigūnai atliko dar vieną kratą, ko gero, jie įtaria 20-metį, kurio namuose Klaipėdos rajone taip pat buvo atlikta krata. Įtariama, kad jis gali būti stambesnis tiekėjas. Pas jį aptikta per 150 buteliukų su elektroninėms cigaretėms skirtu skysčiu.

Nusikaltėlių kuriamos technologijos sparčiai vystomos siekiant įbrukti psichotropines medžiagas.

Įtarus, kad rastuose skysčiuose gali būti ir narkotinių ar psichotropinių medžiagų, jie perduoti ekspertams ištirti.

Nelaukdami ekspertų išvadų pareigūnai pareiškė jam įtarimus dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu galbūt turint tikslą jas platinti.

Vaikinas įspėtas neišvykti iš gyvenamosios vietos, prieš tai nepranešus pareigūnams.

Stebina negirdėti pavadinimai

Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkas Ramūnas Stasiulis neslėpė, jog elektroninių cigarečių užpildais platinami kvaišalai dabar taip paplitę, kad į ligoninę kone kasdien patenka jais apsinuodiję vaikai.

„Tokia problema yra ir pas mus. Ji egzistuoja didžiojoje dalyje mokyklų. Kitos bylos ekspertizėje mačiau ekspertų pasisakymą, kiek yra narkotinių medžiagų, pats supratau, kad didžiosios dalies jų net pavadinimų nesu girdėjęs. Nusikaltėlių kuriamos technologijos sparčiai vystomos siekiant įbrukti psichotropines medžiagas. Narkotikų platinimo per elektroninių cigarečių užpildus problema atsirado tikrai ne šiemet. Jauni žmonės pamatė, kad nieko nedirbdami gali užsidirbti, ir pardavinėdami tokius dalykus išplatino šį būdą“, – teigė R. Stasiulis.

Pirmadienį iš mokyklos uostamiesčio Kretingos gatvėje į Vaikų ligoninę buvo skubiai atvežta nežinia kuo apsinuodijusi nepilnametė mokinė. Kol kas dar nėra žinoma, kokios tai medžiagos ir iš kur mergaitė jų gavo.

Klaipėdos policijos komisariatas atlieka tyrimą, apie kurį kol kas informacija neteikiama. Ar šis atvejis taip pat gali būti siejamas su panašių kvaišalų platinimu, kol kas nežinia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klpd.

Klpd. portretas
Ko norėti jeigu viešai ir skambiai,,uždegta žalia šviesa" narkotikų bizniui Lietuvoje. Seimeriai atkakliai norintys įteisinti mažo kiekio turėjimą tiesiai signalizuoja visiems kad čia nieko tokio. Ir tik pirmyn...Patys užveisė Lietuvoje elektronines cigaretes (kaip ir paspirtukus, beja:D), o dabar nevykusiai vis reguliuoja ir reguliuoja kaip čia ,,per adatos skylutę išlindus" :D) Na o kur gyvenimo lygis ritasi žemyn, ten būtinai pradeda karaliauti bėdos - vystosi prostitucija, nusikalstamumas, narkomanija..Mums tik to betrūksta? Ačių" seimūnai už nuolatinę iniciatyvą, kurią sunkiai ,,atmušus", laisvipiderpartiečiai vėl stumia ir stumia iš naujo:D) Ir taip turbūt bus tol kol jų kadensija pasibaigs..;D)

Anonimas

Anonimas portretas
kai valdo DE.....PY.....ir NARKOMANAI ko reik NORETI !!!!!

Žemaitis

Žemaitis portretas
Kas rytą prie įėjimo į mokyklą pririšti šunį apmokytą rasti narkotikus ir greitai būtų išgaudyti tie atsilupėliai. Tik narkodileriai vidinėje kišenėje laiko tiek policiją, tiek kitas kontrolės instancijas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių