Vartai stirnai tapo spąstais

Uostamiesčio ugniagesiams ketvirtadienį ryte teko gelbėti stirną. Miško gyvūnas buvo įstrigęs tarp metalinių vartų virbų.

Gelbėtojams apie į savotiškus spąstus patekusią stirną pranešta apie 8 val. ryto. Jaunystės gatvėje, Klaipėdos valstybinės kolegijos vidiniame kieme, žmonės pamatė tarp stadiono tvoros vartų strypų galvą įkišusią stirną. Gyvūnas niekaip negalėjo išsivaduoti, buvo akivaizdu, kad be specialios įrangos žvėreliui padėti nepavyks.

Ugniagesiai įvertino situaciją ir ėmėsi pjauti metalinį strypą diskiniu pjūklu.

Kai tik strypas išlaisvino stirnos galvą, gyvūnas nuliuoksėjo sau, buvo akivaizdu, kad jis nenukentėjo.

Stirnos nėra vienas dažniausiai mieste gelbėjamų gyvūnų. Pasak uostamiesčio ugniagesių, tokius gyvūnus tenka vaduoti tik maždaug kas pusmetį.

Didžiausiais nelaimėliais ir bėdukais vadinami katinai. Jie ne tik nesugeba išlipti iš aukštesnio medžio. Kur kas dažniau jie įstringa tarp pravertų plastikinių langų. Be to juos tenka vaduoti iš automobilių variklių skyriaus.

Paukščiai žmonių pagalbos dažniausiai laukia, kai staiga paspaudus šaltukui įšąla į ledą vandens telkiniuose. Tiesa, šiemet Klaipėdoje tokių atvejų nebūta.

Atokiau nuo miesto šunys ar ir didesni naminiai gyvūnai kartais įkrenta į kokį seną šulinį, kurio viršus yra lygus su žemės paviršiumi.

Ugniagesiai gyvūnų gelbėti kviečiami tik tada, kai savivaldybės pasamdytos gyvūnų globos įstaigos nesugeba padėti į keblią padėtį patekusiam padarui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o, Dieve

o,  Dieve portretas
kiek tie gyvūnėliai vargsta...ir stirniukai , ir ruoniukai, ir varliukai ,ir ežiukai, ir pelėdžiukai, ereliai ir visi kas tik gyvi...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių