Pereiti į pagrindinį turinį

Veterinarijos gydytojams – kaltinimai žiauriu elgesiu

2014-04-04 13:31

Gyvūnų globos draugijos savanoriai sunerimo dėl, jų manymu, žiauraus elgesio su šunimis. Jų teigimu, Klemiškės kaime prie būdos šuo pririštas trumpa grandine, neturi galimybių tinkamai judėti, jam nepadėtas net indas ėdalui.  Šuns šeimininkai – žinoma Klaipėdoje veterinarijos gydytojų pora.

Vytauto Petriko nuotr.

Gyvūnų globos draugijos savanoriai sunerimo dėl, jų manymu, žiauraus elgesio su šunimis. Jų teigimu, Klemiškės kaime prie būdos šuo pririštas trumpa grandine, neturi galimybių tinkamai judėti, jam nepadėtas net indas ėdalui.  Šuns šeimininkai – žinoma Klaipėdoje veterinarijos gydytojų pora.

Vaizdas šokiravo

Gyvūnų globos draugijos savanorė klaipėdietė Gintarė (pavardė redakcijai žinoma) neslėpė, kad pastebėjusi netinkamai prižiūrimus ar laikomus šunis, siekia, kad jų savininkai liautųsi žiauriai elgtis su savo augintiniais.

Moteris jau bemaž pusmetį į darbą važinėja pro Klemiškės kaimą, kuriame šalia pusiau apleistų garažų ir dirbtuvių pastatyta šuns būda, o prie jos yra pririštas vokiečių aviganis.

"Pasirodė, kad grandinė labai trumpa, nusprendžiau patikrinti. Taip ir yra. Jis visą žiemą taip gyveno. Šuo net maistui lėkštės neturi ir pajudėti beveik nėra kur, nes pavadis labai trumpas. Išsiaiškinau, kad gyvūnas priklauso veterinarijos gydytojams Jurevičiams. Tai mane dar labiau šokiravo. Jeigu jiems to šuns nereikia, pati paimčiau, kad tik jis taip nesikankintų", – tvirtino Gintarė.

Esą, jei savininkai būtų pažadėję, kad pagerins šuns gyvenimo sąlygas, moteris nebūtų skambinusi Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriams.

"Paskambinau šuns savininkams, jie man aiškino, jog keturkojis yra nestabilios psichikos, pats susuka grandinę, aiškino, kad lėkštės jam dėti negalima, nes jis ten kažką padaro. Jie man įrodinėja, kad gyvūno gyvenimo sąlygos yra normalios", – pasakojo moteris.

Ne pirmas skundas

Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vyriausioji veterinarijos gydytoja-inspektorė Ilona Urbutienė patvirtino, jog gautas skundas dėl Jurevičiams priklausančio šuns. Specialistai važiavo pasižiūrėti, kokia situacija.

"Šuo nesulysęs, neatrodo, kad badautų. Grandinė tikrai buvo susukta ir trumpoka. Mes įspėjome gyvūno savininką, kad susitvarkytų, po kurio laiko patikrinsime, ar jis paiso mūsų nurodymų. Už tvoros yra dar vienas toks pat šuo, jis taip pat nenusibadavęs", – tvirtino I.Urbutienė.

Esą dėl to paties šuns veterinarijos tarnyba skundą gavo jau ne pirmą kartą. Anksčiau teigta, kad praėjusį pavasarį po liūties aplink būdą telkšojo vanduo ir gyvūnas jame mirko.

Jaučiasi apkalbėta

Šuns šeimininkė Nijolė Jurevičienė dienraščiui teigė, kad Klemiškės kaime ji su vyru turi transporto įmonės sektorių. Dabar esą iš ten iškrausto bendrovės turtą į savo privačią sodybą, tačiau kol kas ne viskas išvežta, todėl šunys – vienas prie būdos, kitas už tvoros – dar sargauja.

"Tuos šuniukus prieš ketverius metus pasiėmėme iš gyvūnų globos namų. Vienam šuniui 16 metų, kitam –18. Juos ketino užmigdyti, nes buvo pripažinti kaip nestabilios psichikos ir buvo abejojama, ar jie toliau gali komfortiškai tęsti savo gyvenimą", – teigė N.Jurevičienė.

Pasak šuns savininkės, prie būdos pririštas keturkojis sukasi ratu, todėl susuka grandinę ir ji tampa trumpa. Esą lėkštės ėdalui nėra, nes šuo ją su maistu apversdavo. Dėl šios priežasties ėdalas šuniui pilamas tiesiai į būdą.

"Šią savaitę mes viską baigiame iškraustyti iš Klemiškės kaimo, artimiausiu metu planuojame ir šunis išvežti į savo sodybą. O dabar pasipylė tie skundai, manau, kad kažkas tokiu negeru būdu nori išgarsinti mano pavardę, kad esą blogai rūpinuosi šunimis", – įsitikinusi N.Jurevičienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų