Pereiti į pagrindinį turinį

Vietoje Jūros šventės – egzekucija

2014-06-12 09:29

Praėjus beveik metams po pernykštės Jūros šventės įvykių, Klaipėdos miesto apylinkės teismą pasiekė byla, kurioje bus narpliojami šventės naktį įvykdyto žiauraus pasityčiojimo iš paauglės faktai.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Praėjus beveik metams po pernykštės Jūros šventės įvykių, Klaipėdos miesto apylinkės teismą pasiekė byla, kurioje bus narpliojami šventės naktį įvykdyto žiauraus pasityčiojimo iš paauglės faktai.

Nukentėjusioji – paauglė. Jos skriaudikai – merginos, kurių dalis tebesimoko prestižinėse miesto gimnazijose, keli vaikinai, kurie aukos nė nepažinojo.

Nusikaltimo motyvas – menamos apkalbos, dėl kurių panelės sugalvojo keršto akciją bendraamžei.

Galimos praėjusių metų rugpjūčio 29-osios nakties įvykių pasekmės: nukentėjusiajai – didžiulė psichologinė trauma, visiems, kurie tyčiojosi iš paauglės – suteptos biografijos, o jų tėvams – nuostaba dėl atžalų poelgio, baisi negarbė ir nemenkos išlaidos bylinėjimuisi.

15-metė klaipėdietė pernai liepos 28 d. vakare pasisakė mamai einanti susitikti su draugėmis ir žadėjo pas vieną jų likti nakvoti. Kadangi mama pažinojo dukros draugę, nieko blogo neįtarė.

Tačiau mergaitė neskubėjo mėgautis šventės renginiais, kartu su keliomis draugėmis ir vaikinais girtavo prie Trinyčių tvenkinio, o vėliau pasigedo brangaus telefono. Jį pavogusi mergina tą patį vakarą įkeitė lombarde.

Jau buvo vėlus vakaras, kai pakviesta draugių paauglė su keliomis bičiulėmis nuvažiavo prie Žvejų rūmų pasikalbėti.
Tada 15-metė nė neįtarė, kad netrukus jai teks išgyventi kelias siaubingas valandas ir kad draugėmis laikytos merginos ją muš ir žemins.

Egzekucija vyko krūmais apaugusioje laukymėje už Žvejų rūmų.

Draugės liepė mergaitei klauptis, ropoti keturpėsčia, bučiuoti kojas, atsiprašinėti, laistė ją alumi, spardė ir kumščiavo, apibarstė jos pačios pudra, sudaužė brangių kvepalų buteliuką, nuplėšė kelnaites, išrengė, apšlapino ir braukė per veidą savo panaudotu higieniniu įklotu.

Naktį jaunuoliai nusipirko butelį degtinės ir privertė nepilnametę ją išgerti, žadėjo tik tada ją paleisti.
Kai galiausiai gauja sužvėrėjusių jaunuolių leido merginai eiti, ją palydėjo grasinimais nužudyti arba išvežti į Vokietiją, jei ji kam nors prasitars apie tos nakties įvykius.

Rytą taku į stotelę skubėję klaipėdiečiai matė pamestą vieną merginos batelį, drabužius, išmėtytus kosmetikos reikmenis bei kitas apie nusikaltimą bylojusias detales. Buvo akivaizdu, kad čia vyko kai kas siaubingo.

Į kaltinamųjų suolą sės keturios merginos ir trys vaikinai. Jų amžius – nuo 16 iki 23 metų. Veikiausiai teismo posėdžiai vyks už uždarų durų, taip bus saugomas nepilnametės nukentėjusiosios privatumas.
Įtariamiesiems gresia iki dvejų metų laisvės atėmimo bausmė.
 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų