Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdoje - “Gyvoji biblioteka”

2009-11-09 18:53
Klaipėdoje - “Gyvoji biblioteka”
Klaipėdoje - “Gyvoji biblioteka” / D.Vasiliauskienės nuotr.

Lapkričio 16 d.  16 val. Tarptautinės tolerancijos dienos proga klaipėdiečiai kviečiami susitikti su savo stereotipais Klaipėdos apskrities viešojoje I.Simonaitytės bibliotekoje (H. Manto 25 ) 1 a. foje. 

“Gyvoji biblioteka” veikia taip pat kaip ir paprastos bibliotekos. Bibliotekos lankytojas ateina ir tam tikram laikui pasiskolina “Knygą”. Perskaitęs “Knygą” lankytojas ją gražina į biblioteką ir jeigu nori, gali pasiimti kitą. Tarp paprastos bibliotekos ir “Gyvosios bibliotekos” yra vienas skirtumas - “Knygos” “Gyvojoje bibliotekoje” yra žmonės, o skaitymas - pokalbis.

“Gyvoji biblioteka” suteikia galimybę susitikti ir pasikalbėti su žmonėmis apie kuriuos yra sukurta daug stereotipų, kurie dažnai patiria diskriminaciją ir atskirtį. “Gyvojoje bibliotekoje” gali apsilankyti visi, kurie nori susitikti su savo stereotipais ir išankstinėmis nuostatomis, visi, kurie nori paskirti pusvalandį savo dienos šiam ypatingam patyrimui. 

Klaipėdos “Gyvojoje bibliotekoje” turėsime šias “Knygas” : „ŽIV sergantis“, „Psichikos ligonis“, „Neįgalusis“,  „Pabėgelis“, „Benamis“, „Sveikstantis  alkoholikas“, „Žmogus su klausos negalia“  ir kitos labai įdomios knygos. 

Susidomėjai? Ateik, juk geriau vieną kartą pačiam/-iai pakalbėti su šiais žmonėmis, negu šimtą kartų apie juos isšgirsti iš kitų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų