Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos choras „Aukuras“ dainuos Toronte

2010-06-30 22:38
Klaipėdos choras „Aukuras“ dainuos Toronte
Klaipėdos choras „Aukuras“ dainuos Toronte

Ketvirtadienį Klaipėdos mišrus choras „Aukuras“, vadovaujamas Alfonso Vildžiūno, išvyksta į Kanadą, kur dalyvaus IX Lietuvių dainų šventėje.

Kanados ir JAV lietuvių bendruomenių su Šiaurės Amerikos lietuvių muzikos sąjunga rengiama Lietuvių dainų šventė vyks Toronte liepos 4-ąją. Į ją suvažiuos 48 lietuvių chorai iš viso pasaulio. Bet daugiausia dalyvių – iš Kanados, JAV, Australijos, taip pat atvyks chorai iš Lenkijos, Airijos, Didžiosios Britanijos ir kitur. Mat išeiviai iš Lietuvos yra susibūrę į chorus Čikagoje, Kanzas Sityje, Bostone, Niujorke, Naujajame Džersyje, Toronte, Kalgaryje, Klyvlende, Lemonte, Otavoje, Vasagoje, Širlėjuje, Los Andžele, Filadelfijoje, San Franciske, Mineapolyje, Hamiltone, Sietle, Detroite, Londone, Ročesteryje, Edmontone ir kituose miestuose.

Iš Lietuvos į IX Lietuvių dainų šventę Toronte, be klaipėdiečių „Aukuro“, dar ruošiasi vilniečiai – Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos jaunimo choras, vadovaujamas Romualdo Gražinio.

„Aukuras“ į tautiečių išeivijoje organizuojamą dainų šventę vyks jau antrąsyk. Klaipėdiečiai dainavo VIII Lietuvių dainų šventėje, 2006-aisiais surengtoje Čikagoje (JAV).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų