Pereiti į pagrindinį turinį

Viešų pliurpalų aistra

2013-10-01 02:00
/ DMN archyvo nuotr.

Viešų pliurpalų aistra

Susidaro įspūdis, kad kai kuriems žmonėms mobilusis telefonas vis dar tebėra technikos stebuklas, kuriuo reikia nuolatos ir labai demonstratyviai naudotis. Keletą kartų sutapo važiuoti mikroautobusu su viena moteriške, kuri kaskart transporto priemonę užliedavo savo garsiu ir spigiu balsu. Tokių "seansų" metu aidėjo ne dalykiniai pokalbiai, o būdavo aptarinėjamos asmeninio gyvenimo peripetijos, buitiniai reikalai tai su bičiule, tai su savo vaiku, tai su dar kažkuo. Laimė, kad yra toks išradimas kaip muzikos grotuvas ir ausinės – tai turbūt vienintelis būdas kovoti su tokiais nepraustaburniais ir nekultūringais žmonėmis.

Ugnė

Saugo darbo vietas

Kai atostogavau Ispanijoje, buvau nustebinta, kad vietos gyventojai prekybos centruose visiškai nesinaudoja savitarnos kasomis. Man buvo paaiškinta, kad taip žmonės stengiasi išsaugoti kitiems darbo vietas – juk kuo labiau naudosis savitarnos kasomis, tuo mažiau reikės kasininkų. Galėtų ir mūsų žmonės būti tokie solidarūs ir pagalvoti vieni apie kitus. Panašiai ir lauko kavinėse. Jose nėra peleninių, o žmonės nuorūkas mėto po kojomis, kad valytojai turėtų darbo. Beje, ten niekada neteko matyti, kad šaligatviai liktų apšnerkšti, viskas pareigingai sutvarkoma.

Irena

Miestas tarsi evakavosi

Neseniai teko skaityti garsaus šalyje apžvalgininko komentarą apie vieną Klaipėdos senamiestyje veikiantį restoraną. Vilnietis replikavo, jog ištuštėjęs miestas atrodo tarsi po evakuacijos. Šventa teisybė – ir aš šeštadienį įsiruošęs į miestą jaučiausi nejaukiai. Savaitgalis, neblogas oras, o Klaipėdos centras visiškai be gyvybės, be žmonių. Kada baigsis šie žiaurūs vaizdai? Miesto valdžios neveiklumas gaivinant senamiestį vertas pačios didžiausios kritikos.

Tadas

Partrenkė ir nuvažiavo

Kirsdama Panevėžio gatvę vos neužlipau ant nugaišusio katino – buvo matyti, kad mašinos partrenktas gyvūnėlis suvažinėtas, galima spėti, jog ant važiuojamosios dalies jis tysojo jau nemažai laiko. Suprantu, kad yra tam tikros tarnybos, kurios pasirūpina tokiais kritusiais keturkojais, bet juk nesužiūrėsi kiekvienos miesto gatvės. Nejaugi patiems vairuotojams sunku pranešti, jei partrenkė kokį gyvūną ar mato tokį pravažiuodami pro šalį?

Ramunė
 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų