Pereiti į pagrindinį turinį

A.Kirilenko: Rusijos krepšininkai sieks aukso

A.Kirilenko: Rusijos krepšininkai sieks aukso
A.Kirilenko: Rusijos krepšininkai sieks aukso / Vytauto Petriko nuotr.

Rusijos krepšininkai Europos čempionate Lietuvoje rungtyniauja be kluptelėjimų. Tai, be abejonės, didina Davido Blatto auklėtinių apetitą. Apie aukštus tikslus užsiminė ir ryškiausia rusų žvaigždė Andrejus Kirilenko. Jutos "Jazz" puolėjas neslepia, jog Rusijos rinktinė ėmė svajoti apie auksą.

Tiesa, iki finalo laukia labai ilgas kelias. Ypač daug aistrų gali kilti ketvirtfinalyje, kur net ir F grupės nugalėtojas susitiks su labai rimtu priešininku.

„Tai buvo svarbi pergalė, nes ja užsitikrinome vietą ketvirtfinalyje. Tai suteiks mums daugiau laisvadienių, todėl galėsime geriau pasiruošti ketvirtfinaliui. Tačiau bet kokiu atveju ketvirtfinalyje teks susidurti su labai stipria komanda“, - neabejojo Rusijos rinktinės lyderis.

- Ar ši rinktinė stipresnė už ankstesnes Rusijos komandas?

- Negaliu pasakyti, kad tai stipresnė komanda. Ji skirtinga. Galbūt dabar mes jaunesni, energingesni. Tačiau bet kokiu atveju darysime viską, kad patektume į finalą. Norime laimėti šį čempionatą.

- Ką asmeniškai jums reikštų patekimas į olimpiadą?

- Noriu būti olimpiadoje. Ten dalyvavau Pekine, man labai patiko. Patekimas į olimpiadą yra puikus pasiekimas kiekvienam sportininkui, nes vien būti ten yra tikras malonumas. Bet, žinoma, visų pirma reikia ten patekti.

- Ar šiame Europos čempionate jaučiate spaudimą?

- Visada jaučiu spaudimą. Tačiau nejaučiu nieko papildomo. Kaskart kai patenkame ar tai į Europos čempionatą, ar pasaulio pirmenybes, ar olimpines žaidynes, turime kažką įrodyti, todėl atsakomybė už savo šalį jaučiama visuomet. Tiesiog negali žaisti blogai. Ne kiek pralaimėti, bet nežaisti iš visų jėgų, neatiduoti širdies. Mūsų tikslas ir yra būtent palikti visas jėgas aikštėje.

- Ką galite pasakyti apie Europos čempionato lygį?

- Krepšinio lygis auga. Net ir FIBA praplėtus dalyvių skaičių, lygis nesumažėjo, nes daug už čempionato borto galėjusių likti komandų pateko į kitą etapą. Pavyzdžiui lenkai vos nepateikė sensacijos, puikiai pasirodė gruzinai. Matosi ryškus patobulėjimas.

- Kaip jus paveikė žinia apie ledo ritulininkų lėktuvo katastrofą?

- Dėl to jaučiausi labai blogai. Stengėmės žaisti už juos, už jų šeimas. Tai tikra tragedija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų