Pereiti į pagrindinį turinį

BWBL varžysis šešiolika komandų iš šešių valstybių

2011-09-08 12:35
BWBL varžysis šešiolika komandų iš šešių valstybių
BWBL varžysis šešiolika komandų iš šešių valstybių / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Vilniuje įvyko XVIII Baltijos moterų krepšinio lygos vadovų posėdis, kuriame paaiškėjo, jog 2011-2012 metų sezone dėl BWBL nugalėtojų taurės kovos šešiolika komandų iš šešių valstybių. Jau antrus metus iš eilės bene gausiausią komandų būrį, net penkias ekipas, delegavo Baltarusija (Minsko "Horizont", "Minsk-2006", Borisovo "Berezina-RCOR", Gardino "Olimpia" ir "Victoria").

Lietuva aštuonioliktajame sezone turės keturias atstoves - Kauno „VIČI-Aistės“, Klaipėdos „Lemminkainen“, Vilniaus MRU ir Kauno rajono „Sirenos“. Latvija šįkart delegavo tris („Rygos “TTT-Riga„ ir “TTT-Riga Juniores„ bei “BC RTU-Merks), o Estija - dvi komandas (Talino „ECLEX“ ir „KK Tallinna Ulikool“). Kartu su baltarusėmis slavių garbę gins praėjusių metų vicečempionės Sankt Peterburgo „Spartak“ krepšininkės iš Rusijos, po metų pertraukos į lygą grįžusios „Tim-Scuf“ atstovės iš Kijevo bei čempionate debiutuosiančios jų tautietės iš Ivano Frankivsko miesto, deleguosiančios „Galičina“ ekipą.

Čempionatas, kuris startuos jau spalio 15 dieną, vyks trimis etapais. Pirmajame - susigrums dvylika ekipų, kurios žais dvejose (A ir B) grupėse dviejų ratų sistema. Reguliariame sezone kiekviena komanda sužais po 10 rungtynių.

Antrajame varžybų etape - elitiniame divizione - prie pajėgiausių Baltijos moterų krepšinio lygos komandų prisijungs FIBA Eurolygos turnyre dalyvaujančios Kauno „VIČI-Aisčių“ krepšininkės. Varžybas nuo antrojo etapo pradės ir FIBA Europos taurės turnyro dalyvės: Klaipėdos „Lemminkainen“ krepšininkės ir Minsko „Horizont“ ekipos, o taip pat praėjusio sezono finalininkės Sankt-Peterburgo „Spartak“ krepšininkės.

Aštuonios antrojo etapo komandos bus padalintos į du pogrupius: C grupėje kausis „Viči-Aistės“, „Lemminkainen“, pirmąją vietą A grupėje užėmusi ekipa, bei antrąją vietą B grupėje užėmęs kolektyvas, o D grupėje dėl patekimo į kitą etapą susigrums „Spartak“, „Horizont“, B grupės nugalėtojos bei antroji A grupės ekipa. Antrojo varžybų etapo dalyvės sužais po šešias rungtynes dviejų ratų sistema.

Dvi stipriausios kiekvieno pogrupio komandos pateks į finalo ketverto turnyrą, kurį numatoma surengti 2012 metų balandžio pabaigoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų