Pereiti į pagrindinį turinį

Dalis makedonų sirgalių pasitraukė nuo agresyvių tautiečių

2011-09-15 18:04
Dalis makedonų sirgalių pasitraukė nuo agresyvių tautiečių
Dalis makedonų sirgalių pasitraukė nuo agresyvių tautiečių / Tomo Raginos nuotr.

Trečiadienį vykusiose čempionato ketvirtfinalio varžybose netrūko iššūkių ir arenos saugumu besirūpinančioms tarnyboms. Renginį stebėjusiems žiūrovams neprasprūdo pro akis, kaip prie aršiai nusiteikusių makedonų su kiekviena minute rinkosi vis daugiau oranžinėmis liemenėmis vilkinčių apsaugos darbuotojų.

„Mūsų specialistai apsaugojo varžybų žiūrovus ir žaidėjus, nors atlaikyti spjūvius, keiksmus ir suvaldyti tokį agresyviai nusiteikusių sirgalių būrį buvo nelengva“, – sako oficialios „EuroBasket 2011“ saugos tarnybos viceprezidentas Arvidas Januška.

Arenos saugumu besirūpinantys specialistai pasakoja, kad dar prieš rungtynes Makedonijos sirgaliai sukėlė muštynes pramogų zonoje, keletas jų buvo sulaikyta ir perduota policijai.

Rimtesnis konfliktas su Makedonijos sirgaliais įsiplieskė pirmosiomis varžybų minutėmis, kai šie bandė išskleisti milžinišką šalies vėliavą ir ja uždengti Lietuvos sirgalių sektorių.

Apsaugininkų teigimu, makedonai visų varžybų metu bandė konfliktuoti, įžeidinėjo bei spjaudė ant saugos darbuotojų ir priešininkų žiūrovų, rodė nepadorius gestus, bandė mėtyti įvairius daiktus. Saugos tarnybos teigimu, dauguma taip besielgiančių buvo futbolo sirgaliai, kurie yra agresyvesni už krepšinio aistruolius.

„Kitomis aplinkybėmis tokius žiūrovus būtume išlydėję iš salės, tačiau vakar tai būtų paaštrinę konfliktą. Todėl iš arenos išvesdinome tik keletas pačių agresyviausių žiūrovų, o kitus nusprendėme izoliuoti gyva apsaugos darbuotojų linija nuo Lietuvos sirgalių ir krepšinio aikštelės.

Žinoma, konfliktiškai nusiteikę makedonai įaudrino ir lietuvius. Balkanų šalies žiūrovams įsisiautėjus, ramesni jų tautiečiai ėmė smarkuolius raminti, tačiau ir patys įsivėlė į konfliktą.

Dalis Makedonijos rinktinės aistruolių nebenorėjo būti greta įsismarkavusių savo tautiečių ir persėdo į kitas vietas“, – pažymi arenoje dirbę specialistai.

A. Januškos teigimu, garbingai pasielgė Sėklos vadovaujama Lietuvos krepšinio rinktinės sirgalių grupė – pasibaigus varžyboms eidami pro makedonų tribūną paplojo ir pasveikino priešininkų sirgalius su pergale: „Taktiškas Lietuvos sirgalių gestas parodė, kad mokame garbingai pralaimėti ir gerbiame priešininkus. Tai buvo puikus pavyzdys Makedonijos aistruoliams.“

Drauge su policijos pareigūnais buvo nuspręsta po varžybų kurį laiką neišleisti makedonų iš salės – buvo laukiama, kol iš arenos išeis Lietuvos rinktinės aistruoliai. Bendradarbiaujantys policijos pareigūnai padėjo užtikrinti tvarką po varžybų arenoje ir už jos ribų.

Krepšinio čempionatą saugo įmonių „Ekskomisarų biuras“ ir „Eurocash1“ konsorciumas. Žalgirio arenoje dirba daugiau kaip 450 saugos darbuotojų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų