Pereiti į pagrindinį turinį

D.Blattas apie S.Monios lemiamą metimą: sėkme aš netikiu

2011-09-13 18:34
D.Blattas apie S.Monios lemiamą metimą: sėkme aš netikiu
D.Blattas apie S.Monios lemiamą metimą: sėkme aš netikiu / Gedimino Bartuškos nuotr.

Rusijos nacionalinės krepšinio rinktinės treneris Deividas Blattas rungtynes su Makedonijos krepšininkais pavadino psichologiškai sunkiomis. Priminsime, kad Rusijos krepšininkai vakar mače su makedonais iškovojo aštuntąją iš eilės pergalę, kurią nulėmė paskutinę kėlinio sekundę pataikytas Sergėjaus Monios tritaškis

„Buvo psichologiškai sunkus žaidimas. Pirmiausia, niekuomet nežinai, ką žaidimas nulems, susiklosčius tam tikrai situacijai. Varžovai kitame etape, abiem atvejais (jeigu rusai būtų pralaimėję, jiems trečiadienį būtų tekę žaisti su Lietuvos rinktine) labai stiprūs. Ar dariau kokius nors skaičiavimus? Ne. Visuomet galvoju apie pergalę ir šias mintis stengiuosi perteikti krepšininkams,“- po įtempto mačo sakė Rusijos strategas.

Pasak trenerio, Rusijos komanda nesužaidė ryškiausių rungtynių, tačiau tik todėl, kad makedonai gynėsi itin gerai.

„Žvelgiant iš kitos pusės, Rusijos krepšininkai tikrai sunkiai dirbo. Pirmąją rungtynių pusę Iljevskis nepelnė nė vieno taško, po didžiosios pertraukos Antičiui taip pat neleidome žaisti rezultatyviai, o MaCalebas, nors kartais ir “išsiverždavo„, nepasiekė savo rezultatyvumo maksimumo. Taigi savo komandos sportininkams gynyboje rašau aukščiausią įvertinimą. Kitas reikalas, kad užstrigome puolime, kaip vokiškas tankas “Tiger„ pelkėse per Antrąjį pasaulinį karą. Makedonai puikiai gynėsi. Ir ačiū Dievui, kad pavyko iš šios pelkės išsikapanoti,“- vakarykštes rungtynes analizavo D.Blattas

D.Blattas taip pat nelaiko Sergėjaus Monios metimų susitikimuose su Slovėnija ir Makedonija tiesiog netikėta sėkme.

„Monios taiklūs metimai tarytum rodo, kad mums sekasi Lietuvoje. Tikriausiai dauguma taip ir galvoja. Tačiau aš pats sėkme netikiu. Sėkmė - tai situacija, kai pasiruošimas randa galimybę realizuotis. Mes rimtai ruošiamės Europos krepšinio čempionatui tiek psichologiškai, tiek fiziškai. Žiūrint iš šalies, žinoma, galima to ir nesuprasti - versija apie sėkmę skamba daug įtikinamiau. Bet aš kartojau ir kartosiu, kad vyrai šią pergalę pasiekė patys ir yra verti to rezultato. Niekas jiems ant lėkštutės pergalės neatnešė,“- teigė Rusijos krepšinio rinktinės treneris.

Pasak D.Blatto, derinį, kuris Rusijos rinktinei atnešė pergalė, sportininkai mokėsi per vasaros treniruotes.

„Derinį, kuris lėmė Rusijos rinktinės pergalę, tobulinome daug kartų per vasaros treniruotes. Jis ir buvo patikėtas komandos įžaidėjui, kai baigiasi rungtynių laikas. Ruošėme jį galvodami apie situaciją, kai progos pasinaudoti minutės pertraukėle jau nelieka. Tačiau jis pavyko taip pat ne idealiai. A.Kirilenka, kuris turėjo išbėgti iš po dengimo atakai, buvo atkirstas varžovų gynybos. Šios akimirkos grožis yra tas, kad S.Monia, įvertinęs situaciją, prisiimė atsakomybę už lemiamą ataką. Paskutinę akimirką aš pasitikėjau vaikinais ir jie manęs nepavedė,“- džiugiai kalbėjo D.Blattas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų