Pereiti į pagrindinį turinį

„Eurobasket 2011“ talismano rinkimuose - dešimt kandidatų

2010-04-27 20:41
„Eurobasket 2011“ talismano rinkimuose - dešimt kandidatų „Eurobasket 2011“ talismano rinkimuose - dešimt kandidatų „Eurobasket 2011“ talismano rinkimuose - dešimt kandidatų „Eurobasket 2011“ talismano rinkimuose - dešimt kandidatų „Eurobasket 2011“ talismano rinkimuose - dešimt kandidatų „Eurobasket 2011“ talismano rinkimuose - dešimt kandidatų „Eurobasket 2011“ talismano rinkimuose - dešimt kandidatų „Eurobasket 2011“ talismano rinkimuose - dešimt kandidatų „Eurobasket 2011“ talismano rinkimuose - dešimt kandidatų „Eurobasket 2011“ talismano rinkimuose - dešimt kandidatų „Eurobasket 2011“ talismano rinkimuose - dešimt kandidatų „Eurobasket 2011“ talismano rinkimuose - dešimt kandidatų „Eurobasket 2011“ talismano rinkimuose - dešimt kandidatų „Eurobasket 2011“ talismano rinkimuose - dešimt kandidatų

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) skelbia 2011 metų Europos krepšinio čempionato talismano rinkimų pradžią.

Iš 10 geriausių pavyzdžių visi balsuojantys galės atrinkti tris pačius geriausius, iš kurių vėliau FIBA-Europa išrinks patį geriausią.

Per mėnesį, kuris buvo skirtas konkurso dalyviams, organizatoriai sulaukė beveik 100 projektų. Tiesa, vos atplėšus vokus, paaiškėjo, kad ne visiems dalyviams pavyko tinkamai užpildyti pasiūlymo dokumentus. Iš 97 atsiųstų projektų tinkamai pateikti buvo 69 darbai. Iš organizacinio komiteto narių, reklamos, marketingo ir dizaino specialistų sudaryta komisija kiekvieną pateiktą darbą vertino balų sistema nuo 0 (mažiausias) iki 100 (maksimalus).

Vertinama buvo atsižvelgiant į FIBA-Europa rekomendacijas, o pagrindiniai kriterijai buvo trys: pačios idėjos originalumas ir kūrybiškumas, siūlomo talismano ryšis su Lietuva bei krepšiniu ir idėjos praktinis pritaikymas gaminant atributiką, kostiumus aktoriams ir pan. Susumavus visų komisijos narių balsus, paaiškėjo geriausių pasiūlymų dešimtukas, kuris pateko į antrąjį turą ir tęs kovą dėl pirmų trijų vietų.

Dabar šis geriausių kūrinių dešimtukas atiduodamas į Lietuvos krepšinio sirgalių rankas - prasideda nacionaliniai 2011 m. „Tautos talismano“ rinkimai.  Balsavimo taisyklės - labai paprastos. Balsą už savo favoritą bet kuris aistruolis galės atiduoti  užėjęs į puslapį internete talismanas.lt arba paskambinęs telefonu 1601 irpasakęs numerį idėjos, už kurią jis balsuoja. Tuo pačiu numeriu galima siųsti ir trumpąją SMS žinutę, įrašius norimą projekto numerį (01, 02 08 ir t.t.). Balsuoti sirgaliai galės iki gegužės 21 d. 24.00 val.

Galutinė dešimtuko rikiuotė paaiškės sudėjus komisijos ir sirgalių balsavimo rezultatus. Pirmosios vietos laimėtojas bus apdovanotas 5000 Lt premija, antrosios vietos laimėtojas gaus 3000 Lt, trečiosios - 2000 Lt.

Kadangi visos autorinės teisės į čempionato talismaną priklauso FIBA-Europa, geriausiųjų trejetas su savo rekomendacijomis ir paaiškinimais bus nusiųstas į Miuncheną, kur įsikūrusi FIBA-Europa būstinė. Būtent jie pasirenka galutinį variantą. Dažniausiai FIBA-Europa linkusi atsižvelgti į šeimininkų rekomendacijas. Juolab kad kas, jeigu ne šeimininkai, geriausiai gali įvertinti siūlomo talismano istorines ir sportines sąsajas su čempionatą organizuojančia šalimi.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų