Plieniniai Popo nervai „Žalgiriui“ lėmė pergalę Bamberge (komentarai)

Marko Popovičius dar kartą įrodė esąs snaiperis, kuriuo galima pasitikėti pačiais svarbiausiais momentais. „Žalgirio“ legionierius iš Kroatijos vėlyvą ketvirtadienio vakarą Bamberge stojo prie baudų metimo linijos. Laikmatis jau rodė nulius, o kroato atstovaujamas „Žalgiris“ atsilikinėjo - 85:87. Popas šaltakraujiškai sumetė visus tris bandymus ir po pratęsimo išplėšė kauniečiams trečiąją pergalę 88:87 (23:20, 15:16, 19:19, 19:21, 12:11) Eurolygos „Top 16“ etape.

Taip dramatiškai išsisprendė trilerio su pratęsimu Vokietijoje likimas. Šeimininkas - Bambergo „Brose Baskets“ klubas po septynių turų liko be pergalių, o kauniečiai, laimėję 3-is sykius liko 5-ojoje pozicijoje, bet išsaugojo galimybes žengti į ketvirtfinalį.

„Žalgiris“ nutraukė net 23-ių pralaimėjimų Eurolygos „Top 16“ etapo mačuose išvykose seriją, besitęsusią nuo 2004-ų metų.

Artimiausią mačą kauniečiai žais vasario 21 d. Kaune su Atėnų „Panathinaikos“.

Finansinių sunkumų spaudžiamų Lietuvos čempionų mūšis su vokiečiais užbaigė „Top 16“ etapo pirmąjį ratą.

Komentarai. „Šį sezoną kelis kartus skaudžiai pralaimėjome, taigi gera pagaliau laimėti tokiu būdu. Tai buvo sunkios rungtynės, kurios sukėlė daug emocijų abiems komandoms. Tai matome ir pagal skirtų techninių pražangų skaičių. Mes pralaimėjome „Top 16“ etapo išvykos mačus vos keliais taškais, todėl šįvakar buvo svarbu nugalėti. Padarėme keletą kvailų klaidų, kurių neturėtų būti, kai yra žaidžiamas pratęsimas. Nepaisant to, nugalėjome. Nemanau, kad šį kartą sužaidėme taip, kaip visada tai darome. Mes patenkinti pergale, bet tai nebuvo „Žalgiriui“ įprastas krepšinis“, – teigė „Žalgirio" puolėjas Tremmellas Dardenas.

„Brose Baskets“ gretose rezultatyviausiai žaidęs (20 taškų) Sharrodas Fordas guodėsi, kad jo komanda pralaimėjo, nors ir daug atidavė jėgų antroje susitikimo dalyje, rašo krepsinis.net: „Mes pralaimėjome po sunkaus teisėjų sprendimo paskutinę mačo sekundę. Manau, kad šįvakar padarėme viską, kad laimėtume, tačiau tai neįvyko. Skaudu, kadangi tai galėjo būti pirmasis mūsų laimėjimas „Top 16“ etape. Antroje mačo dalyje mes sunkiai dirbome, kad pasivytume „Žalgirį“. Labai apmaudu pralaimėti būtent taip. Tai tikrai skaudina.“

Rezultatyviausi. „Žalgiris“: M. Popovičius (3/3 dvitaškiai) 21, K. Lavrinovičius (4/7 tritaškiai) 16, R. Kaukėnas  14 (6 atkov. kam.), D. Lavrinovičius (4/4 dvitaškiai) 11, T. Dardenas 7, O. Lafayette‘as (6 rez. perd.) 6, P. Jankūnas 5, M. Delašas 3, A. Juškevičius ir M. Kuzminskas po 2, R.Javtokas 1.

„Brose Baskets“: A. Gavelas 25 (14/16 baudos metimai), Sh. Fordas 20 , Ph. Neumannas 13, C. Jacobsenas 11.

Statistika. Dvitaškiai: 19/31 (61 proc., "Brose") ir 16/28 (57 proc., "Žalgiris")

Tritaškiai: 8/26 (30 proc.) ir 10/29 (34 proc.)

Baudos metimai: 25/30 (83 proc.) ir 26/30 (86 proc.)

Atkovoti kamuoliai: 27 ir 38

Perimti: 6 ir 0

Rezultatyvūs perdavimai: 15 ir 15

Klaidos: 18 ir 22

E grupė

Komanda

Rungtynės

Pergalės

Pralaimėjimai

Taškų skirtumas

1

Madrido „Real“

7

6

1

+48

2

Stambulo „Anadolu Efes“

7

6

1

+33

3

Maskvos CSKA

7

5

2

+54

4

Atėnų "Panathinaikos"

7

4

3

-20

5

Kauno "Žalgiris"

7

3

4

+29

6

Malagos "Unicaja"

7

3

4

-12

7

Berlyno ALBA

7

1

6

-66

8

Bambergo "Brose Baskets"

7

0

7

-66

***

Rungtynės

1-asis kėlinys. „Žalgirio“ starto penketas: O. Lafayette, M. Popovičius, T. Dardenas, P. Jankūnas, D. Lavrinovičius.

Kauniečiai jau rungtynių pradžioje parodė, kad yra tikrieji mačo favoritai. T. Dardenas įmetė dvitaškį, M. Popovičius smeigė tritaškį ir 3 min. svečiai buvo priekyje 10:5. Dar vienas Popo šūvis - 13:7.

Bambergo klubas irgi turi savo kozirių. C. Jacobsenas pataikė iš toli, be to, pridūrė dvitaškį - 17:21.

R. Kaukėnas pergudravo savo oponentą ir išprovokavo pražangą - 20:23 (9 min.).

2-asis kėlinys. Kauniečiai didino persvarą - K. Lavrinovičius nedreba atakuodamas iš toli. Varžovai atsakė tokios pat vertės kirčiu bei greitoje kontratakoje pelnė dvitaškį. Tačiau likusią vos minimalią persvarą vėl padidino vėl tritaškį smeigęs K. Lavrinovičius - 29:25.

15 min. vokiečiai išlygino rezultatą - 29:29, o netrukus ir ėmė pirmauti 34:29. Atkarpa pralaimėta 0:7.

Kol kas „Brose“ pusėje - kiek geresnis dvitaškių ir tritaškių pataikymas. Taškų badą nutraukė D. Lavrinovičius, o M. Popovičius pridūrė dvitaškį su bauda - tiesa - savo (34:33).

Jaunasis A. Juškevičius po prasiveržimo išlygino rezultatą 35:35.

Iki ilgosios pertraukos žalgiriečiai nebuvo perėmę nė vieno kamuolio, bet sugebėjo perimti įniciatyvą - 36:38.

„Žalgiriui“ daugiausia taškų pelnė: Marko Popovičius 10, Kšištofas Lavrinovičius 8, Darjušas Lavrinovičius ir Rimantas Kaukėnas po 5.

„Brose Baskets“: Antonas Gavelis 9, Casey Jacobsenas, Philippas Neumannas ir Sharrodas Fordas po 5.

3-asis kėlinys. Po 3 „sausų“ min. šeimininkai pirmieji nutraukė tylą, pelnydami dvitaškį iš po krepšio ir lygindami rezultatą. Kitoje atakoje kauniečiai prarado kamuolį, mėgino stabdyti vokiečius prasižengdami ir „Brose“ truktelėjo pirmyn - 40:38.

A. Gavelo pastangomis Bambergo klubas mėgino tolti 45:41, bet žalgiriečiai neatsipalaidavo. Jiems padėjo ir varžovai, gavę techninę pražangą ir leidę ne tik atstatyti balansą, bet ir pabėgti priekin - 47:52.

R. Kaukėnas, pravarde „Mažas“, atsikovojo kamuolį po varžovų krepšiu ir pelnė du taškus, tačiau Bambergo ekipa atsakė tritaškiu. Dar vienas C. Jacobseno kirtis svečių persvarą nubraukė iki beveik minimalios - 55:57.

4-asis kėlinys. R. Kaukėnas nerimsta - jo tolima bomba 55:60.

Po K. Lavrinovičiaus tolimo metimo ekipas skiria jau 6 taškai 59:65 (34 min.).

Žalgiriečius tempia tritaškiai. T. Dardenas taip pat taiklus ir likus mažiau nei 6 min. Bambergas atsilieka 61:68.

Likus 2 min. šeimininkai vėl spurtavo. Kelios  „Žalgirio“ klaidos ir persvaros - kaip nebūta - 72:73.Likus 1,25 min. O. Lafaytte drąsiai ėmėsi įniciatyvos ir pelnė tritaškį, labai svarbų tritaškį - 72:76.

Nervinga pabaiga. Likus 55 sek. D. Lavrinovičius lygioje vietoje gavo techninę pražangą, o kelias akimirkas prieš tai jis buvo nubaustas pražanga puolime. Keturi „Brose“ baudos metimai - visi taiklūs. Lygu 76:76.

Laimei, kita Bambergo ataka iš toli tikslo nepasiekė, o likusių 6 sek. kauniečiams nepakako. Pratęsimas!

Pratęsimas. Kauniečių gretose vėl pasirodė R. Javtokas. Jo oponentas Sh. Fordas baudų metimais netruko atidaryti taškų per pratęsimą sąskaitos. M. Popovičius neliko skolingas - kroato tritaškis išvedė „Žalgirį“ pirmyn 79:78.

Netrukus Popas privertė prasižengti vokiečius puolime ir pats pataikė dvitaškį - 81:78. Šeimininkai  skubėjo lyginti, tačiau C. Jacobseno šūvis net nelietė lanko. Kaip ir atsakomasis R. Javtoko bandymas.

Likus 1,42 sek. Sh. Fordas pasitaisė - sviedė tritaškį - 82:83.

Paskutinę pratęsimo min. sekėsi šeimininkams - A. Gavelis pataikė dvitaškį su bauda - 85:83.

Likus 30 sek. K. Lavrinovičius privertė prasižengti priešininkų aukštaūgius. Lygu - 85:85. A. Gavelis vėl išprovokavo pražangą - šįkart 5-ąją K. Lavrinovičiaus. Abu metimai taiklūs - 87:85. Liko 15 sek.

Aidint sirenai A. Gavelis prasižengė prieš M. Popovičių ir padovanojo šansą laimėti. Popas pataikė du pirmus - 87:87. Ir - trečiąjį - 87:88. „Žalgiris“ švenčia trečiąją pergalę!!!

***

Pažadai. Nesėkmių supykdytas „Brose Baskets“ ekipos treneris Chrisas Flemingas prieš mačą su „Žalgiriu“ žadėjo rimtą kovą.

„Susitikimas su „Žalgiriu“ mums yra labai svarbus, kaip ir visos Eurolygos rungtynės. Mes norime laimėti. Mūsų padėtis grupėje ir dabartinė situacija nekeičia mūsų tikslų – atiduoti visas jėgas kiekvienose rungtynėse ir pasiekti kuo daugiau pergalių. Sunkiai dirbome, kad pasiektume „Top 16“ etapą, todėl su kauniečiais žaisime agresyviai“, - teigė „Brose Baskets“ strategas.

Patirtis. Bambergo klubo ambicijas žadina ir prisiminimai iš praėjusio sezono. Tada Eurolygos reguliariajame sezone žalgiriečiai abu kartus įveikė „Brose Baskets“ komandą. „Žalgirio“ arenoje kauniečiai laimėjo 81:70, o Vokietijoje šventė užtikrintą pergalę 82:68, atvėrusią kelią į „Top 16“ etapą.

„Kauno ekipa turi labai galingą sudėtį su individualiai stipriais krepšininkais. Dauguma žaidėjų yra geri metikai, prieš kuriuos sunku rungtyniauti gynyboje. Mūsų pranašumas – namų aikštė. Savo arenoje sulauksime sirgalių pagalbos, todėl tikime galimybėmis iškovoti pergalę“, - sakė Bambergo komandos vidurio puolėjas Philippas Neumannas.

Penkiskart Vokietijos čempionai rungtyniauja 2000 m. pastatytoje „Stechert“ arenoje. Joje į krepšinio rungtynes gali susirinkti 6800 žiūrovų. Trečiadienio pavakarę Bambergą pasiekę žalgiriečiai turėjo laiko tik vienai treniruotei. „Žalgirio“ krepšininkai „Stechert“ arenoje surengė pratybas ketvirtadienį ryte.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tomas

tomas portretas
TopCar,LT/TV cia gyvai tiesiogiai rodys

tutas

tutas portretas
per Basketzone.lt rodo irgi live

Davai

Davai portretas
Pergalė būtina, vyrai!!!
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių