Pereiti į pagrindinį turinį

V.Collet: žaidėjai buvo kaip viena šeima

2011-09-20 19:30
V.Collet: žaidėjai buvo kaip viena šeima
V.Collet: žaidėjai buvo kaip viena šeima / Tomo Raginos nuotr.

Prancūzijos krepšinio rinktinės treneris Vincent Collet sugrįžęs į gimtinę apibendrino prancūzų komandos pasirodymą Europos krepšinio čempionate.

„Žinojome, kad finale mūsų nelaukia dovanos. Ispanijos žaidėjai labiau norėjo laimėti negu mes ir jie laimėjo. Manau, kad mums reikia išmokti šio finalo pamoką, nes rungtyniavome su itin stipria komanda,“- kalbėjo prancūzų strategas.

„Turnyre jautėme stiprų spaudimą. Turnyro pradžia su Latvijos komanda buvo labai sunki. Tokiose rungtynėse, kai dar niekas nepralaimėjo ir nelaimėjo, nėra jokio hierarchijos. Sunkiai suradome jėgų pergalei. Kiekviena nauja diena mums buvo iššūkis. Galvoju, kad pagrindas laimėjimams buvo paklotas rungtynėse su Serbija. Tada krepšininkai pamatė, kad galime nukeliauti toli ir kovoti dėl medalių. Be to, pergalė mums pridėjo reikalingų balų, kurie pravertė antrame turnyro etape,“- apie čempionato sunkumus ir džiaugsmus kalbėjo prancūzas.

V.Collet labai džiaugėsi ir gera atmosfera komandoje. „Kiekvienas žaidėjas komandoje jautėsi kaip šeimos narys. Norėčiau paminėti ir R.Turiafo atvykimą į komandą. Jis labai prisidėjo prie atmosferos komandoje formavimo net ir būdamas traumuotas. Ir vaikinų gestas, kai jie medalį padovanojo ir R.Turiafui, pasako daug ką,“- apie žaidėjų tarpusavio santykius pasakojo Prancūzijos rinktinės treneris.

„Kiekvienas žaidėjas turėjo savo vaidmenį ir savo misiją, tačiau visi siekėme bendro tikslo - patekti į olimpiadą. Komandos sėkmę lėmė tai, kad lyderiai puikiai suprato, ką turi daryti aikštelėje. Svarbu ir tai, kad be lyderių buvo žaidėjų, kurie sugebėdavo komandai padėti, kai to reikėdavo. Manau, kad ši komanda nuostabi,“- teigė Prancūzijos rinktinės treneris.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų