Pereiti į pagrindinį turinį

„Žalgiris“ miesto pinigų turės dar palaukti

2008-10-02 20:14
„Žalgiris“ miesto pinigų turės dar palaukti
„Žalgiris“ miesto pinigų turės dar palaukti / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Kauno miesto savivaldybės taryba patvirtino  Viešosios įstaigos „Krepšinio perspektyvos" 2008-2009 metų veiklos ir lėšų panaudojimo programą. Tai turėtų leisti Kauno „Žalgiriui" gauti 5 mln. litų, tačiau po to, kai bendrovė „Kauno energija" sutiks laiduoti už banko paskolą. Mero Andriaus Kupčinsko teigimu, „Kauno energija" pažadėjo laiduoti už paskolą.

Kauno miesto tarybos nariai po įnirtingų ginčų ir pašaipių replikų vienbalsiai patvirtino minėtą programą.

Jeigu „Krepšinio perspektyvos" sudarys su banku 5 mln. litų paskolos sutartį, o  prievolę už skolininką įvykdys laiduotojas (šiuo atveju - „Kauno energija"), lėšos galės būti pervedamos tiesiogiai laiduotojui.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas įpareigotas pasirašyti su laiduotoju sutartį dėl lėšų pervedimo.

„Iš mūsų pusės padaryta viskas, kas įmanoma. Bet negaliu garantuoti už laiduotojus, tai jų valdybos reikalas", - sakė V.Gudėnas.

Kauno meras Andrius Kupčinskas teigė, kad „Kauno energija" pažadėjo laiduoti už 5 mln. litų paskolą, jei lėšų panaudojimą programą patvirtins savivaldybė. Tuomet vienas bankas, greičiausiai „DnB Nord", žada suteikti paskolą.

„Negaliu pasakyti, kada pinigai pasieks „Žalgirį". Klubas turėtų susitvarkyti savo vadybą ir pasirūpinti, kad nebūtų priklausomas tik nuo savivaldybės. Mes nesame bankas. Nereikėtų tik mūsų kaltinti, kad privatus klubas negali laiku sumokėti algų žaidėjams", - sakė A.Kupčinskas.

Kauno miesto savivaldybės taryba 2008 metų rugsėjo 11 dieną 2009-2011 metų Savivaldybės biudžetuose numatė skirti po 6,5 mln. litų viešosios įstaigos „Krepšinio perspektyvos" veiklos ir lėšų programai įgyvendinti. Iš šių lėšų po 5 mln. litų kasmet turėtų tekti „Žalgirio" klubui.

Taip pat paramą gautų krepšinio klubai „Aisčiai" ir „Kaunas", „Aisčių" moterų krepšinio komanda, rankinio klubas „Granitas" bei FBK „Kaunas".

„Krepšinio perspektyvų" direktorius Vytautas Mikėnas po tarybos posėdžio perspėjo, kad pinigų gali negauti „Aisčiai" ir „Kaunas", nes tarybos sprendimuose neteisingai įvardinti klubų pavadinimai.

„Bankai neretai prisikabina net dėl vienos raidės. Gaila, tačiau tarybos posėdyje man nebuvo leista apie tai perspėti. Todėl dabar taryba turės vėl keisti savo sprendimus", - teigė V.Mikėnas.

Šių peripetijų greičiausiai galbūt nebūtų kilę, jei savivaldybei būtų pavykę parduoti UAB „Stoties turgus" akcijas, tačiau privatizavimo procesas sustojo, prasidėjus ginčams teisme.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų