Viename Kėdainių bendrabutyje ne pirmąsyk kilo gaisras: kaltas bute rūkęs vyras

  • Teksto dydis:

Kėdainiuose dėl kilusio gaisro bute iš namo evakavosi devyni žmonės.

Po 18 val. pirmadienį buvo gautas pranešimas, kad kilo gaisras P. Lukšio gatvėje esančiame daugiabučiame gyvenamajame name.

Į gaisro vietą sulėkė trys gaisrinės autocisternos, gaisrinės kopėčios ir dešimt ugniagesių. Jiems atvykus, laiptinėje tvyrojo tiršti dūmai, kurie veržėsi iš vieno buto. Patekę į butą, ugniagesiai prie durų rado gulintį vyrą, o kambaryje – smilkstantį čiužinį. Ugniagesiai vyrą išnešė į lauką ir perdavė greitosios pagalbos medikams. Jie žmogų nuvežė į ligoninę.

Iš butų šioje laiptinėje evakavosi devyni žmonės. Ugniagesiai užgesino čiužinį ir išvėdino patalpas. Gaisro metu aprūko dalis buto sienų ir lubų.

„Gaisras greičiausiai kilo dėl neatsargaus rūkymo, o bute dūmų detektoriaus nebuvo, – sakė vakar gaisro vietoje apsilankęs Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Linas Černiauskas. – Šitas bendrabutis mums puikiai žinomas, nes jame gyvena nemažai socialinės rizikos grupei priklausančių žmonių, kurių gyvenimo būdas labai komplikuotas. Mūsų tarnybos darbuotojai nuolat vyksta pas vyresnio amžiaus, vienišus gyventojus, kurių sąrašus mums pateikia savivaldybė, ragina juos įsigyti dūmų detektorius, bet labai dažnai girdime kategorišką atsakymą, kad jiems jų nereikia. Ir nežinia, kaip prisibelsti į jų sąmonę.“

Pasak šios tarnybos vyriausiosios specialistės Erikos Dumčienės, vakar iš gaisro išgelbėtas žmogus vakare sugrįžo iš ligoninės namo: „Šįkart jam nieko nenutiko. Šiandien ketinu aplankyti šį bendrabutį ir pasikalbėti su gaisrą patyrusiu žmogumi ir jo kaimynais bei namo komendante, ką būtų galima padaryti, kad gaisrų rizika šiame bendrabutyje būtų mažesnė.“


Šiame straipsnyje: Kėdainiaigaisrasevakuacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Laisveeee

Laisveeee portretas
Savo privacioje valdoje gali mesa rukyti,saslykus kepti,ka noriu ta darau!Pagarba rusijai kuri del priesgaisriniu reikalavimu uzdraude tas nesamones!

….

…. portretas
Štai jum debiliskas įstatimas draudžiantis rūkyti savo nuosavo buto balkone! Dabar padlos neverkit kad butai dega!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių