Dviguba nelaimė baigėsi tragedija: į namus grįžtantys latviai Kelmės rajone pateko į mėsmalę

  • Teksto dydis:

Antradienio paryčiais Kelmės rajonu besidriekiančio A12 kelio  Ryga-Šiauliai-Tauragė-Kaliningradas atkarpoje tarp Kryžkalnio ir Kelmės įvyko jau antra eismo nelaimė per parą. Abiejose iš jų dalyvavo vilkikas „Scania“, vežęs žuvies krovinį. Tačiau ši vieta ties Legotės kaimu tapo lemtinga mikroautobuso „Mercedes-Benz Sprinter“, kuriuo į gimtinę iš Europos grįžo latviai, ekipažui.

Šiaulių apskrities policijos, kurios valdose yra nelaimės vieta, duomenimis, minėtas lietuvio vairuojamas vilkikas, savo puspriekabėje vežęs žuvies krovinį, nuslydo šioje vietoje nuo kelio į griovį pirmadienio paryčiais – 4.21 val. Tačiau tądien nepavyko surasti jo krovinį galinčio iškelti krano, dėl ko vilkiko vairuotojas, atvykęs į įvykio vietą su kitu tokiu pačiu vilkiku, tik – be puspriekabės, liko pernakt saugoti ir išbarstytos žuvies, ir apgadintos technikos.

Jis teigia išgirdęs antradienio paryčiais savo kabinoje stipru smūgį, po kurio jo vilkikas trenkėsi į šalia stovintį,  nuslydusį šioje vietoje nuo kelio prieš parą.

Pirmadienio įvykis, kai nuo kelio nuvažiavo vilkikas, vežęs žuvies krovinį./Šiaulių policijos nuotr.

Šiaulių apskrities policijos duomenimis, šiandien paryčiais eismo įvykis šioje vietoje įvyko 4.29 val. Tokiu metu į krovinį saugančio vilkiko, stovėjusio  priešpriešinėje eismo juostoje, galą rėžėsi Rygos link skubėjęs mikroautobusas „Mercedes-Benz Sprinter“. Jį vairavęs pagal licenciją keleivius bei krovinius vežiojantis latvis teigė nematęs jokių apie netikėtą kliūtį perspėjančių ženklų, nors jo kolega, buvęs vilkiko kabinoje, tvirtina, kaip ir priklauso, buvo visus juos įjungęs.

LNK reportažas:

Mikroautobuso vairuotojas mini tik minėtą susidūrimo priežastį. Nei apie slidžią kelio dangą, nei apie tai, kad nejučia snūstelėjo, jis nekalba.

Susidūrimo būta stipraus – mikroautobuso vairuotojas teigia net nestabdęs. Šios šiurpio kaktomušos metu du jo keleiviai, kuriems buvo 30 ir 43-eji metai, žuvo. Kiti du patyrė sunkius sužalojimus – dubens bei veido lūžius, kurie taip pat leidžia daryti prielaidą, kad ir jie susidūrimo metu miegojo. Abu iš įvykio vietos nuvežti į Respublikinę Šiaulių ligoninę. Ten pat atsidūrė ir 33-ejų metų mikroautobuso vairuotojas, kuris susimušė galvą.

Antradienio paryčių tragiška avarija./Šiaulių policijos nuotr.

Vilkiko „Scania“ kabinoje buvęs vairuotojas, pirminiais duomenimis, nesusižalojo. Nei pirmojo, nei antrojo eismo įvykio metu. Kaip ir kolega latvis, remiantis alkoholio matuoklio rodmenimis, jis buvo blaivus.


Šiame straipsnyje: Kelmės rajonasavarijažuvo žmonėstragiška avarijadviguba eismo nelaimėavarija LTLNK turinys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Važiuoja aklai nors nemato gerai kelio.Todel taip atsitinka.Nematai kelio gerai neskubėk,važiuok taip ,kad bet kada galėtum sustabdyti.

kiek kartu te vaziavau

kiek kartu te vaziavau portretas
tiek kartu galvojau....kokia nuostabi vieta policininkams....tiesiog lesiklele lakstingaloms..... kelininkai projektuotojai pasistenge padare viska ka zmones priverst nusizengt ir but nubaustiems...apie sauguma...nu jo te zenklas ir salele yra ir radaras tam ka nenuilsdamas ziuretum i spidometra....i kelia ziuret nebutina...svarbu ka tam kelije niekur greicio nevirsytum....

Vardas

Vardas portretas
Dalbojobs uzmige zirga galva....
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių