Kelyje „Via Baltica“ – avarijų virtinė: slydo ir virto vilkikai, neišvengta ir susidūrimų

Kelyje Kaunas–Marijampolė–Suvalkai – eismo įvykių virtinė. Dėl sniego ir slidaus kelio čia įvyko ne vienas eismo įvykis, be to, važiuojant Kalvarijos kryptimi, dėl vėjo gūsių keletas sunkiasvorių transporto priemonių apsivertė, yra ir užklimpusių vilkikų.

Kaip portalo žurnalistams pranešė Marijampolės policijos Komunikacijos poskyrio viršininkė Ieva Šlivinskienė, kelyje A5 (kelias yra dalis „Via Baltica“ magistralės) dėl susidariusių oro sąlygų įvyko ne vienas eismo įvykis, sukėlęs didžiules spūstis.

Viena eismo nelaimė įvyko sausio 20 d. apie 23.49 val. kelyje Marijampolė–Kaunas, 20-ame kilometre. Sunkiasvorė MAN transporto priemonė atsitrenkė į lengvąjį automobilį „Volkswagen“. Eismo įvykio metu sužalotas lengvojo automobilio vairuotojas – Prancūzijos pilietis. Jis pristatytas į Kauno klinikų Priėmimo skyrių. Po medikų apžiūros nukentėjusysis išleistas gydytis ambulatoriškai.

Taip pat dviejų įvykių metu, sausio 21 d. apie 6 ir 8 val. ryto, važiuojant nuo Marijampolės link Kauno, dvi sunkiasvorės transporto priemonės atsitrenkė į atitvarus. Vienas vairuotojas dėl galvos skausmo pristatytas į Marijampolės ligoninę, bet po medikų apžiūros išleistas į namus. Kitam vairuotojui medikų pagalbos neprireikė.

Be to, pranešta, kad važiuojant Kalvarijos kryptimi, dėl vėjo gūsių keletas sunkiasvorių transporto priemonių apsivertė. Dabar tose vietose budi pareigūnai ir bando pašalinti kliūtis. Laukiama ir techninės pagalbos, kad ši atverstų vilkikus.

Feisbuko grupės „Kur stovi policija Marijampolėje“ nuotr.

Kaip teigė I. Šlivinskienė, spūstys kelyje susidariusios ir dėl vakar Lenkijoje, prie pat Lietuvos sienos, įvykusios avarijos. Pranešta, kad sausio 20 d. po pietų Lenkijos teritorijoje įvyko eismo įvykis. Koks tiksliai, Marijampolės policijos atstovė negalėjo pasakyti, tačiau ji pabrėžė, kad vakar susidariusios spūstys iki šiol neišsisklaido, kadangi naktį prasidėjo snygis, spūstyje stovėjusios sunkiasvorės transporto priemonės buvo užsnigtos ir dabar klimpsta.

„Dėl šių pagrindinių priežasčių galima teigti, kad kelias A5 yra sunkiai pravažiuojamas daugelyje vietų“, – apibendrino I. Šlivinskienė.

Eismą reguliuoja pareigūnai, tačiau, kol nebus pašalintos visos kliūtys, transporto priemonių spūstys formuosis abiem kryptimis.

Įvažiuojant į Marijampolę, ties „Emsi“ degaline, suformuotas pravažiavimas lengviesiems automobiliams, nuo Kauno atvykstantiems patariama važiuoti greta A5 esančiu keliu, Puskelnių kaimo arba Dženčialiaukos kaimo puse. Taip pat Lenkijos pasienyje laikinai yra sustabdytas sunkiasvorių transporto priemonių patekimas į Lietuvos Respublikos teritoriją tam, kad nesiformuotų dar didesnės transporto priemonių spūstys.

Kelio nuvalyti negali

Pati kelius valanti bendrovė „Kelių priežiūra“ informavo, kad eismas paralyžiuotas maždaug 55 kilometrų „Via Baltica“ atkarpoje.

„Susidariusi spūstis užkirto kelią „Kelių priežiūros“ mechanizmams pravažiuoti ir atlikti valymo bei barstymo darbus. Tikėtina, kad artimiausiu metu situacija išliks itin prasta ir dėl spūstyje stovėjusių ir apsnigtų sunkiasvorių transporto priemonių, nes jos klimpsta. Vakare vėl prognozuojamas gausus snygis“, – informavo įmonė.

O situacija šiame kelyje nuo Marijampolės iki Kauno geresnė, čia dėl vilkiko avarijos ribotas eismas prieš vidurdienį atnaujintas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Charly

Charly portretas
Keine Autobahn ab Mariampole nach Polen.Litauischer Verkehrsminister schläft.

Ona

Ona portretas
Na aišku orai nekažkas,bet kelių oriežiūra ir nekažkas tai va į kokią šikną sukišami visi mokesčiai baudos,tai skirkit kelių priežiūrai.naujai technikai darbuotojams viršininkai sugeba tik savo poreikius tenkinti .žinoma orai blogi,tai nereiškia kad nereikia prižiūrėti ,ir darbuotojus reikia skatinti mokėti normalius atlyginimus

Nu

Nu portretas
Kelininkai pocchhui, atsipute kortom pliekia siltai ir niekam neidomi ta keliu bukle. Kam reikia, pasibarstykit patys. Furistai paletnikuose smelio veziojasi, tai kur bedos?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių