Mauricijaus miškuose pasiklydusios lietuvės artimiesiems – džiugi žinia

Mauricijaus pareigūnai rado miškuose pasiklydusią lietuvę Astą Murauskaitę. Ji gyva ir sveika.

„Galime patvirtinti, kad mergina yra rasta gyva“, – BNS sakė užsienio reikalų ministro atstovė Rasa Jakilaitienė, sekmadienį gavusi Mauricijaus policijos patvirtinimą.

Anksčiau BNS R. Jakilaitienė teigė, jog vietos pareigūnų sraigtasparnis moters paiešką atnaujino nuo sekmadienio ryto. Šeštadienį paieškas sunkino lietus – pasak R. Jakilaitienės, sekmadienį oro sąlygos Mauricijuje buvo tinkamos policijos paieškoms.

Penktadienį miškingoje vietovėje Indijos vandenyno salų valstybėje pasiklydusi mergina susisiekė su savo artimaisiais, taip pat su vietos policija, tačiau pareigūnams nepavyko nustatyti jos buvimo vietos. Vėliau moters telefonas, spėjama, išsikrovė.

Kaip informavo R. Jakilaitienė, šeštadienį pareigūnams pavyko užfiksuoti telefono signalo istoriją.

Žiniasklaidai apie moters dingimą šeštadienį pranešė jos artimieji.

Šeštadienį  naujienų portalas tv3.lt sulaukė pasiklydusios 31-erių Astos Murauskaitės sesers kreipimosi – pasak jos, į Mauricijų viena atostogauti atvykusi moteris nusprendė naudodamasi žemėlapiu pasivaikščioti iki krioklių, tačiau pasiklydo miškingoje vietovėje.

Pasak sesers, A. Murauskaitė susisiekė ir su šeima, ir su vietos pareigūnais, bet pareigūnai mano, kad ji galėjo neteisingai nurodyti buvimo vietą.

„Ji turėjo tik lašelį vandens, temperatūra dabar ten apie 18 laipsnių, daug lijo“, - portalui pasakojo jos sesuo Dalia.

lrytas.lt sulaukė į Mauricijų išvykusios ir miškuose pasiklydusios 31-erių Astos Murauskaitės brolio kreipimosi. Vyras sakė, kad šeima nesulaukia konkrečios informacijos apie Mauricijuje vykdomą paiešką, o su seserimi nebegali susisiekti. Pasak jo, sesuo į Mauricijų atskrido ketvirtadienį ir pranešė, jog keliauja apžiūrėti krioklių – apie 16 val. ji informavo, kad pasiklydo ir jos ieško policija bei kareiviai.

Vietos naujienų portalas lexpress.mu skelbia besišypsančios lietuvės nuotrauką bei nurodo, jog sekmadienio vidurdienį vietos laiku ją gausios gelbėtojų pajėgos aptiko Juodosios upės tarpeklių nacionaliniame parke, pietvakarinėje Mauricijaus salos dalyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gerpas

Gerpas portretas
Kazkada teko pabuvoti ten,neisivaisduoju kaip ten isvis imanoma pasiklysti.... Tokius idjotus ne gelbeti bet naikinti reikia kad ju pasaulyje netaptu daugiau...

galejo

galejo portretas
nudulkinti gerai ta senmerge, tai daugiau viena nekeliautu. ..

...

... portretas
"artimiesiems – džiugi žinia" - džiugi?.. kad 'bėda ir gėda' atsirado?.. :/
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių