Praėjęs savaitgalis keliuose: du skaudūs eismo įvykiai, pražudę tris žmones

Praėjusį savaitgalį, lapkričio 19–21 dienomis, Lietuvos keliuose ir gatvėse policijos pareigūnai užregistravo 203 eismo įvykius: penktadienį – 86, šeštadienį – 67, sekmadienį – 50.

Lietuvos kelių policijos tarnybos pirminiais duomenimis, žmonės nukentėjo 24-iuose eismo įvykiuose. Žuvo trys žmonės: Širvintų rajone ir Palangoje.

Šeštadienio naktį Širvintų rajone, Motiejūnų kaime, rajoniniame kelyje Paširvintys-Juodiškiai-Giedraičiai, esant šlapiai kelio dangai, vingyje į dešinę nuo kelio į kairę pusę nuvažiavo, atsitrenkė į medį ir apvirto automobilis BMW 320D. Žuvo 32 metų keleivis. Sužeista ir į ligoninės Reanimacijos skyrių paguldyta 29-erių moteris. Ji, pirminiais duomenimis, vairavo transporto priemonę.

Vėlų šeštadienio vakarą, lyjant, Palangoje tiesiame žvyrkelio ruože į kairę nuo kelio nuvažiavo ir apvirto automobilis „Opel Vectra Station Wagon". Žuvo 38 metų vairuotojas ir 37-erių keleivė.

Praėjusį savaitgalį keliuose ir gatvėse sužeisti 28 eismo dalyviai. Daugiausia nukentėjo vairuotojų – 43 proc. ir keleivių – 25 proc.

Dėl neblaivių vairuotojų kaltės įvyko 5 proc. visų eismo įvykių.

30 kartų transporto priemonės susidūrė su į kelią išbėgusiais laukiniais gyvūnais.

Pirminiais duomenimis, miestuose įvyko daugiau nei pusė visų eismo įvykių – 71 proc.: Vilniuje – septyni, Kaune – penki, Panevėžyje – du, po vieną įvykį – Kalvarijoje, Palangoje ir Plungėje.


Šiame straipsnyje: avarijosavarijastatistikaeismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių