Praėjusi para šalies keliuose: nukentėjo du dviračiais važiavę žmonės, žuvo jaunas vairuotojas

  • Teksto dydis:

Kovo 16 dieną, antradienį, pirminiais duomenimis, keturiuose eismo įvykiuose nukentėjo žmonės. Žuvo lengvąjį automobilį vairavęs jaunuolis, sužeisti keturi eismo dalyviai, tarp jų – trys nepilnamečiai. Į įvykius pateko du dviračių vairuotojai. Visos eismo nelaimės įvyko miestuose (Vilniuje, Kaune, Mažeikiuose, Kuršėnuose). Po vieną įvykį – esant šlapiai kelio dangai ir tamsiuoju paros metu.

Vakare, prieš 21 val., Šiaulių rajone, Kuršėnuose, į kelio ir tilto atitvarus atsitrenkė, vertėsi ir įkrito į Ventos upę automobilis „Audi A6“. Žuvo jį vairavęs aštuoniolikmetis vaikinas. Sužeistas kartu važiavęs penkiolikmetis, pirminiais duomenimis, jam paskirtas ambulatorinis gydymas.

Popietę Vilniuje, Giedraičių ir Daugėliškių gatvių sankryžoje, pagrindiniu keliu važiavęs 37 metų vyro vairuojamas automobilis „Citroën C3“ kliudė iš šalutinio kelio dviračiu išvažiavusį nepilnametį. Nukentėjo penkiolikmetis paauglys. Jis paguldytas į ligoninę.

Apie 15.30 val. Mažeikiuose, Žemaitijos gatvėje, iš automobilių stovėjimo aikštelės išvažiuodamas automobilis „Ford Mondeo“, vairuojamas 49 metų vyro, nepraleido dviračių taku dviračiu važiavusios moters ir ją partrenkė. Nukentėjo 77 metų moteris.

Pavakarę, lyjant, Kaune, Varnių gatvėje, 61 metų vyro vairuojamas automobilis „Volvo V70“ atsitrenkė į priekyje važiavusį ir stabdžiusį automobilį „Opel Zafira“, kurį vairavo 41 metų moteris. Nukentėjo ir į ligoninę nuvežta „Opelio“ dvylikametė keleivė.

Per parą užregistruoti, pirminiais duomenimis, 38 eismo įvykiai. Transporto priemonių užvažiavimų ant gyvūnų – aštuoni atvejai. Šie įvykiai įvyko Klaipėdos (magistraliniame kelyje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda), Kretingos, Kupiškio, Plungės, Rokiškio, Šiaulių, Šilutės, Utenos rajonuose.

Lietuvos kelių policijos tarnyba primena:

– Dviračiu važiuoti važiuojamąja kelio dalimi leidžiama ne jaunesniems kaip keturiolikos metų asmenims (išklausiusiems nustatytą mokymo kursą ir turintiems mokyklos išduotą pažymėjimą, – ne jaunesniems kaip dvylikos metų asmenims). Prižiūrint suaugusiajam, važiuoti dviračiu važiuojamąja kelio dalimi leidžiama ne jaunesniems kaip aštuonerių metų asmenims. Gyvenamojoje zonoje dviračių vairuotojų amžius neribojamas.

– Reikalavimai dviračių, motorinių dviračių, elektrinių paspirtukų (važiavimo greitis iki 25 km/val., galia – ne didesnė kaip 1 kW) vairuotojams numatyti Kelių eismo taisyklių VIII skyriuje.

– Suaugusieji esame atsakingi, kad nepilnamečiai saugiai elgtųsi kelyje. Nuolat priminkime vaikams pagrindinius saugaus elgesio kelyje aspektus, nuo mažumės ugdykime jų atsakingumo jausmą, patys būkime sektinu pavyzdžiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių