Šiurpi nelaimė: į namą įsirėžė vilkikas – šeima per plauką liko gyva, tačiau nebeturi pastogės

  • Teksto dydis:

Kraupus incidentas Panevėžyje. Vienoje judriausių miesto gatvių į namą sulindo sunkvežimis ir tik per laimingą atsitiktinumą neužmušė miegančių žmonių. Šeima dėl patirtų išgyvenimų jau kreipėsi psichologinės pagalbos. Ir netekusi svajonių namų, bet turinti už juos mokėti paskolą, šeima prisiglaudė pas gimines, pasakojama LNK reportaže.

Buvo svajonių namai – namų neliko per... sunkvežimį.

„Mes čia seniai gyvenome. Paskolą pasiėmėme, įsigijome šį būstą. Kūrėme namus daug metų, o per vieną sekundę nieko nebeliko“, – sunkiai tramdydama ašaras kalbėjo namų netekusi moteris.

Sunkiasvorė mašina sulindo į namą vidurnaktį, kai šeima jau miegojo. Tik jauniausia duktė buvo ką tik grįžusi į lovą iš vonios kambario.

„Čia va dar buvo dušas, tualetas atitverti. Kai dukra išėjo iš vonios, vos už 30 sekundžių įvažiavo fūra. Tiek teskyrė, kad jos nebeliktų“, – pasakojo namo savininkas Dainius.

Šeimos miegamąjį vilkikas irgi kliudė. Sunkvežimis nuo sutuoktinių lovos buvo vos per porą metrų.

„Dukra dar nemiegojo. Ji viską pamatė ir patyrė baisų šoką, nes galvojo, kad mus užmušė“, – sakė  mergaitės tėtis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Eisime pas psichologus, vaikai naktį miegoti negali. Baisu. Ir namų nebėra“, – susijaudinusi kalbėjo sugriauto namo savininkė Justina. 

„Iš pradžių jis trenkėsi į kaimynų tvorą ir tada per visus bordiūrus atlėkė bei rėžėsi į mūsų namą. Mes su vyru pagalvojome, kad karas prasidėjo“, – sakė Justina.

„Tikrai pagalvojau, kad – karas, nes mašina ūžė, vanduo šniurkštė, elektra dingo, saugiklius išmušė, laidus nutraukė – baisu“, – tos košmariškos nakties išgyvenimais dalijosi Dainius.

Tikrai pagalvojau, kad – karas, nes mašina ūžė, vanduo šniurkštė, elektra dingo, saugiklius išmušė, laidus nutraukė – baisu.

Sunkvežimio priekabą virtuvėje aptikę panevėžiečiai, mašinos vairuotoją rado vaikštantį kieme. Jis skundėsi skaudančia galva. Pirminiais policijos duomenimis, vairuotojui sutriko sveikata. Visgi panevėžiečiams kyla klausimų, kaip jis tuomet spėjo iš kabinos iššokti ir nesusižaloti.

„Klausimas, kaip jis sveikas liko, nes kabina buvo visiškai suniokota. Jis niekaip nebūtų išgyvenęs“, – svarstė  namo šeimininkas.

Įvykį tiria policija, draudimas skaičiuoja nuostolius. Nuo smūgio pasislinko visas namas.

„Prieš dvejus metus buvo girtas taksistas įvažiavęs, visą tvorą išvartė, medžius išlaužė“, –  prisiminė Justina.

Tvorų vartymu skundžiasi ir kiti Smėlynės gatvės gyventojai.

„Aš jau visus baigiu prakeikti, kokia čia baisi gatvė“, – sakė pašnekovė.

Gatvė kaip gatvė – tikina Panevėžio savivaldybės Infrastruktūros skyriaus atstovas. Jeigu vairuotojas nesilaiko saugumo, jokie ženklai nepadės.  

Eisime pas psichologus, vaikai naktį miegoti negali. Baisu. Ir namų nebėra.

 

„Pagal pirminius policijos duomenis, buvo viršytas saugus greitis. Vairuotojas nesuvaldė transporto priemonės ir įvyko tokia nelaimė“, –  komentavo Panevėžio Infrastruktūros skyriaus vedėjas Dalius Vadluga.

Smėlynės gatvė, kurioje ne kartą tvoras vartė vairuotojai, nuo pernai rekonstruojama. Atsiras naujovių. Strategiškai saugių vietų.

„Bus pakeltos pėsčiųjų perėjos, atnaujintas apšvietimas, padarytos salelės. Tikimės, kad eismo saugumas pagerės“, – aiškino D. Vadluga.

Smėlynės gatvė ilga ir intensyvi. Planuojama darbus baigti kitais metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Edmundas Savickas

Edmundas Savickas portretas
Maciau kokia betonine siena sudauze lengvoji masina tai manau jokia akmenine tvora sunkvezimio neatlaikys viskas priklauso nuo greicio

gediminas

gediminas portretas
draudimas apmokes kur cia beda,furos gerai draustos,tik sokas?

Kristina

Kristina portretas
Akmenine tvora pasistatai lai daužos
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių