Ugniagesiams – neeilinė operacija: gelbėjo beveik skęstančią karvių bandą ir veršiukus

  • Teksto dydis:

Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba (PGT) paviešino vaizdo įrašą, kuriame matyti neeilinė gelbėjimo operacija.

Lapkričio 10 d. Gargždų ugniagesiams teko gelbėti 80 galvijų bandą. Karvės su veršiukais ganėsi Vėžaičių seniūnijoje, Pikteikių kaime, prie Minijos upės. Ryte ūkininkas pranešė, kad patvino Minijos upė, o karvės liko saloje, apsuptos vandens. Trys ugniagesiai šešias valandas plaukiodami motorine valtimi ir iki juosmens ar net iki kaklo braidydami vandenyje bandė pervaryti gyvulius į neapsemtą vietą.

„Ugniagesiai pasakojo, jog labiausiai juos gąsdino tai, kad vanduo kilo labai staigiai, Minijoje srovė buvo didžiulė ir vandens gylis užlietoje dauboje vietomis siekė iki dviejų metrų“, – sakė Gargždų PGT viršininkas Tomas Taučius.

„Maži veršiukai beveik skendo vandenyje. Reikėjo greitai ieškoti sprendimo. Ūkininkas atvežė kuolus ir buvo sukalta tvora, kad karvės nenuklystų į šoną. Bet ir šiuo taku karves buvo sudėtinga varyti, nes jos bijojo bristi į vandenį. Tik išdrįsus pirmai, visos kitos nusekė paskui. Bet jeigu jos būtų apsigręžusios atgal, jų nebebūtų pavykę išgelbėti“, – teigė T. Taučius.

Į tarnybą sugrįžę sušalę ir pavargę ugniagesiai gelbėtojai džiaugėsi, kad operacija pavyko ir karvių banda buvo išgelbėta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kur vaizdas

kur vaizdas portretas
o tai karvės po vandeniu, kad nesimato. Filmuoja tik vandenį.

Sausio 13 oji

Sausio 13 oji portretas
Jau vien šių žmonių įvardijimas,tai ne tik jų darbas,bet tai tam tikra misiją,kuri juos daro išskirtiniais mūsų tarpe.Didelė pagarba ir dėkingumas jiems ir jų darbams! Ačiū jums,kad tokie esate!

Saulius

Saulius portretas
Visose situacijose šaukiasi ugniagesių, kurie turi kartais rizikuoti ir savo gyvybe, tik apmokėti už darbą pamiršta...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių