Pereiti į pagrindinį turinį

Ventos globos namuose mirė maistu užspringęs paauglys

2013-07-25 07:01
Nemokami pietūs - ne visiems pradinukams
Nemokami pietūs - ne visiems pradinukams / Nerijaus Jankausko nuotr.

Trečiadienį vėlyva vakarienė Akmenės rajone Ventos socialinės globos namuose vienam šių namų gyventojui baigėsi tragiškai. Policijos departamento duomenimis, užspringęs maistu mirė 12 metų paauglys. Jo mirtis konstatuota apie 22 val. Berniuko gerklėje buvo rastas kiaušinio baltymas.

Pastebėję blogai besijaučiantį berniuką, globos namų darbuotojai iškvietė greitąją medicinos pagalbą. Kol ji atvyko, globotinį bandė gaivinti patys, tačiau nesėkmingai, rašo lrytas.lt.

Tragiško įvykio auka tapęs paauglys buvo neįgalus – jam buvo diagnozuotas sunkus protinis atsilikimas su ryškiu elgesio ir emocijų sutrikimu. Berniuką kamavo ir cerebrinis paralyžius.

„Dėl šio įvykio nedelsiant pradėtas ikiteisminis tyrimas. Bendradarbiaujant su policija, tikiuosi, kad kuo skubiau išsiaiškinsime visas šio įvykio aplinkybes ir jei bus nustatyta asmenų kaltė, imsimės labai griežtų atsakomybės priemonių“, - pranešime spaudai teigė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.  

Ministrė taip pat savu ruožtu nedelsiant sudarė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovų komisiją, kuri aiškinsis ar globos namuose nebuvo pažeistos vidaus tvarkos taisyklės.

Visuomenės dėmesio Ventos socialinės globos namai susilaukė šiemet vasarį, kai iš šių namų į Kauno klinikas buvo atvežta nė šešių kilogramų nesvėrusi septynerių metų neįgali mergaitė. Tuomet namų vadovei Gražinai Banienei skirta drausminė nuobauda – papeikimas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų