Vokiečių aviganė surado miške pasiklydusią moterį

  • Teksto dydis:

Švenčionių rajono miške Vilniaus rinktinės pasieniečio kinologo dresuojama vokiečių aviganė Dora surado pasiklydusią moterį.

Sekmadienio vakarą į Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus pasienio rinktinės Pavoverės pasienio užkardą paskambinę Švenčionių rajono policijos komisariato pareigūnai paprašė pagalbos.

Reikėjo surasti Švenčionių rajono  gyventoją. Pasak policijos pareigūnų, 30 metų moteris pasiklydo miške ties Švenčionių rajono Cegelnės kaimu.

Į pagalbą nedelsiant buvo išsiųstas kinologas su tarnybiniu šunimi. Paieška ilgai netruko – aštuonerių metų tarnybinei vokiečių aviganei Dorai prireikė vos 15 minučių miške surasti dingusią moterį. Ji perduota policijos pareigūnams.

Tai ne pirmasis kartas, kai pasieniečių dresuojami keturkojai pėdsekiai sėkmingai randa pasiklydusius ar nelaimės ištiktus žmones.

Šiuo metu Lietuvos pasienyje tarnauja apie 140 keturkojų pasieniečių pagalbininkų, kurie yra išmokyti pėdsekystės ir vietovės apieškos, taip pat dresuoti aptikti paslėptus narkotikus, ginklus, užuosti pasislėpusius žmones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Bobų velnias neima!

Šaunuolė kalytė!

Šaunuolė kalytė! portretas
Ir vardas tinkamas - ji iš tiesų DORAI dirba! Padėka ją tokią išugdžiusiam pareigūnui!

Anonimas

Anonimas portretas
Tai jau gal statysim paminklą ir paskirsim pensiją tai "pareigūnei" ?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių