17 įtariamųjų riaušių prie Seimo byloje paleidžiami į laisvę

17 įtariamųjų dėl riaušių prie Seimo byloje bus paleisti į laisvę, teismas atsisakė juos suimti.

„Trylikai nepaskirta jokia kardomoji priemonė, keturiems skirta intensyvi priežiūra“, – BNS sakė teismo atstovė Gintarė Vosyliūtė.

Vilniaus miesto apylinkės teismas, ketvirtadienį nagrinėjo prokurorų prašymus suimti 26 įtariamuosius dėl riaušių prie Seimo Vilniuje sukėlimo, leido suimti devynis iš jų.

Penki įtariamieji suimti mėnesiui, du – po 14 parų ir dar du – po dešimt parų.

Jie kaltinami išprovokavę riaušes ir per jas priešinęsi pareigūnams.

Keturiems įtariamiesiems skirta intensyvi priežiūra, jie turės dėvėti apykojes, laikytis dienotvarkės.

Trylikai nepaskirta jokia kardomoji priemonė, keturiems skirta intensyvi priežiūra.

Likusiems, kuriems teismas neskyrė jokių kardomųjų priemonių, prokuratūra galės pati jas parinkti.

Pasak G. Vosyliūtės, buvo svarstomi prašymai suimti 19 vyrų ir 7 moteris. Nė viena iš moterų suimta nebuvo, tačiau kai kurioms taikyta intensyvi priežiūra.

Prokuratūra visus 26 įtariamuosius prašė suimti, teigdama, kad jie gali trukdyti tyrimui, bėgti, slėptis, daryti naujus nusikaltimus.

„Vienas asmuo šiame ikiteisminiame tyrime anksčiau jau buvo teistas 13 kartų, vienas asmuo – 14 kartų ir vienas asmuo – 12 kartų. Trys asmenys teisti po du kartus. Taip pat vienam asmeniui yra pareikšti įtarimai dviejuose ikiteisminiuose tyrimuose“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė generalinė prokurorė Nida Grunskienė.

Tačiau, pasak Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininko pavaduotojo Mindaugo Ražansko, teisėjai nustatė, kad kai kuriais atvejais nėra pagrindo manyti, ką įtaria prokuratūra – įtariamieji turi šeimas, darbus, legalius pajamų šaltinius.

Jis pateikė pavyzdį, jog prokurorai prašė suimti moterį, kuri neteista, dirba, augina mažametį vaiką.

„Teismas nematė pagrindo ją suimti“, – sakė M. Ražanskas. 

Generalinė prokurorė teigė, kad suėmimo pagrindai nurodyti individualiai, ir prokuroras matė pagrindus suėmimui.

„Teismas priėmė tokį sprendimą, tačiau prokuroras manė kitaip, kad tas pagrindas yra. Mes gerbiame teismo sprendimą“, – sakė ji, komentuodama minėtą atvejį.

Prašymus nuotoliniu būdu ketvirtadienį nagrinėjo Vilniaus miesto apylinkės teismas.

„Įtarimai pareikšti dėl riaušių organizavimo, prašoma suimti nuo vieno iki trijų mėnesių“, – ketvirtadienį BNS sakė prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

Per riaušes prie Seimo antradienio vakarą sužeista 18 pareigūnų: 12 policininkų ir šeši Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai.

Be to, per riaušes prie Seimo suniokotos aštuonios transporto priemonės.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla neatmeta galimybės, kad įtariamųjų vykstant ikiteisminiam tyrimui daugės.

N. Grunskienė ketvirtadienį sakė, kad kol kas įtarimai daugiau niekam nepateikti, nes kol kas susitelkta sprendžiant dėl sulaikytų asmenų.

Apie 5 tūkst. žmonių antradienį buvo susirinkę prie Seimo Vilniuje išreikšti nepritarimą Vyriausybės planuojamiems ribojimams, skirtiems imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Pasibaigus Seimo posėdžiui dalis protestuotojų užtvėrė išėjimus iš parlamento rūmų bei išvažiavimą iš vidinio Seimo kiemo. Pareigūnams ėmus juos atitraukti nuo pastato, kilo riaušės – į pareigūnus mėtyti buteliai, signalinės raketos, prieš protestuotojus panaudotos ašarinės dujos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pil.

Pil. portretas
Sumdami dalyvius parodo kad Lietuvoje žodžio laisvės nėra,demokratijos taip pat.Suėmimu dalyvių rodo kad bijotu kiti protestuoti ,reikšti nepasitenkinima valdžia.Nu matysime,nesitikėkite konservai ,kad per rinkimus ateinančius būsite išrinkti.

nuzmogejamas

nuzmogejamas portretas
Kaip visada,vertinimas situ riausininku tik del ivaizdzio,niekas rimtai nedirba,todel lietuvoje nera tvarkos jokios,nes visi buduliai zino kad saugumas silpnas,jie tik kedes uzima ,algas ima ,ir gyvena del savo geroves,o lietuva palikta zlugti,argi cia teisingumas,visur buvo perspejimas o jiems vienodai,miega toliau,siena per 30 metu netvarkyta, dokumentai pavogti irgi nieko,pabegeliams dantys tvarko o mes mokam tukstanciais irgi nieko,vienu zodziu lietuvos naikinimas irgi nieko ,patys save zlugdom ,valstybe,argi proteviai gyvybe atidave del tokios miegancios kartos,kada lietuvos zmones prades mastyti, tik pinigai,pinigai,o maskvenai tuo ir naudojas,DURNIU LAIVAS,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių