Alytaus rajone sustabdyta nelegali žuvų perdirbimo veikla

  • Teksto dydis:

Alytaus rajone, Punios seniūnijoje, sustabdyta nelegali, namų sąlygomis vykdyta žuvų perdirbimo veikla, penktadienį pranešė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).

Gavę informacijos, Alytaus VMVT inspektoriai kartu su Alytaus policininkais ir Aplinkos apsaugos departamento pareigūnais atliko patikrinimą nurodytu adresu.

Informacijoje nurodyti faktai pasitvirtino – kaime, privačiame name, buvo perdirbamos žuvys, neturint leidimo.

Per patikrinimą rasta neženklintų ir be įsigijimo dokumentų daugiau kaip 190 kilogramų sušaldytų žuvų, beveik 100 kilogramų sūdytų silkių ir apie 30 kilogramų rūkytų žuvies gaminių.

Žuvys perdirbtos antisanitarinėmis sąlygomis ankštose, nešvariose, maistui tvarkyti nepritaikytose patalpose.

Rūkyti žuvies gaminiai buvo laikomi ant lauke įrengtų lentynų, neapsaugoti nuo atmosferos teršalų. Gamyboje naudoti indai nepritaikyti maistui, nešvarūs, susidėvėję, pažeisti korozijos.

Alytaus VMVT sprendimu, ši nelegali veikla uždrausta, cecho savininkas įpareigotas 321 kilogramus žuvų gaminių sunaikinti.

Neįteisintą veiklą vykdęs asmuo iškviestas atvykti į Alytaus VMVT, kur bus sprendžiama dėl poveikio priemonių taikymo. Tyrimas tęsiamas.

Aplinkos apsaugos departamentas pranešė, kad per patikrą šiame name taip pat aptikti nelegaliai laikomi ne mėgėjų žvejybos įrankiai, kontrabandinės cigaretės ir 180 litrų dyzelinio kuro. Nustatytas ir neteisėtos žvejybos atvejis.

Iš viso sodyboje rasti ir paimti 23 statomieji tinklai, bendras jų ilgis siekia beveik 1,3 kilometro, 20 ežerinių gaudyklių ir elektrinis žūklės aparatas, šis bus perduotas ekspertams dėl jo tinkamumo naudoti žvejybai.

Be to, du toje pačioje sodyboje gyvenantys asmenys tęsiant patikrinimą sulaikyti už neteisėtą žvejybą statomaisiais tinklais Lazdijų rajone esančiame Palazdijo ežere.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A

A portretas
Kada jus kausai ivesit tvarka Lazdiju rajone Slavanto ezere,zuvis Pilecko semema tinklais,o izuvinimas nevyksta,manau reikes rasyt tiesiai y ministerija.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių