Teismas pripažino K. Pūką kaltu dėl seksualinio priekabiavimo

Lietuvos apeliacinis teismas penktadienį buvusį parlamentarą Kęstutį Pūką pripažino kaltu dėl seksualinio priekabiavimo ir ginklo laikymo pažeidimo, šis žada sprendimą skųsti.

Teismas pripažino K. Pūką dėl priekabiavimo prie vienos merginos, bet išteisino dėl priekabiavimo prie likusių trijų merginų. Buvusiam Seimo nariui skirta 1500 eurų dydžio bauda.§

K. Pūkas pripažintas priekabiavęs prie vienos merginos, nes ši dirbo jo padėjėja, todėl buvo priklausoma pagal tarnybinius ryšius.

Tuo metu likusios merginos tik bandė darbintis pas parlamentarą.

„Teismas (...) konstatavo, kad reikia didesnio priklausomumo“, – per posėdį sakė teisėjas Albinas Bielskis.

Teismas buvusį parlamentarą taip pat pripažino kaltu dėl ginklo laikymo pažeidimų.

„K. Pūkas laikė ginklą, juo didžiavosi, bet raktus laikė atsainiai padėjęs stalčiuje“, – kalbėjo A. Bielskis.

K. Pūkas: visiška nesąmonė

Pats K. Pūkas savo kaltės toliau nepripažįsta.

„Skųsiu Aukščiausiajam (Teismui – BNS)“, – telefonu BNS sakė eksparlamentaras.

„Visiška nesąmonė – nei aš priekabiavau, nei ką. Sprendimą artimiausiu metu tikrai skųsiu“, – Eltai antrino K. Pūkas.

Byla Apeliaciniame teisme buvo nagrinėjama uždaruose posėdžiuose.

„Iš esmės buvo prašoma pakeisti pirmos instancijos teismo nuosprendį, tai aš iš esmės esu patenkinta šiuo sprendimu“, – po posėdžio žurnalistams sakė prokurorė Agnė Stankevičiūtė.

Vilniaus apygardos teismas šių metų kovą K. Pūką išteisino. Teismas tuomet paskelbė, kad tarp K. Pūko ir merginų nebuvo priklausomumo pagal tarnybą santykių, todėl Baudžiamojo kodekso straipsnis negali būti taikomas.

Šį nuosprendį apskundė prokurorė A. Stankevičiūtė ir visos keturios nukentėjusiosios, prie kurių K. Pūkas priekabiavo, kai jos siekė įsidarbinti Seimo nario padėjėjomis.

Anot prokurorės, tik nuo Seimo nario priklauso ar asmuo bus priimtas į darbą, dėl to priimamo į darbą asmens ir Seimo nario pareigos yra akivaizdžiai nelygios ir sukelia priklausomumą.

Ikiteisminis tyrimas dėl seksualinio priekabiavimo pradėtas 2017 metų kovo mėnesį.

K. Pūkas iš Seimo atsistatydino 2018 metų sausį prieš pat balsavimą dėl jo mandato panaikinimo. Konstitucinis Teismas paskelbė, kad jis pažeidė priesaiką priekabiaudamas prie padėjėjų ir jomis pretendavusių tapti merginų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stasius

Stasius portretas
Tik pamanykit ,priekabiavo ,bet nei viena ,,nuskriaustoji,,neturejo irodymu ,ji nubaude uz tai ,kad netvarkingai elgesi su ginklu,o jus jau apdidziauget....Atrado priekabiautoja , va,kad butu nurenges kuria,tada oho !O kad liezuviu pamale pries panas tsi cia ne nusikaltimas.Zodziu ,apderget zmogu ir laimingi , dar nesupratot,kad jis neitiko seime ,tai ir isede...

vaidas

vaidas portretas
Sliuzas

NA NA

NA  NA portretas
majauskas ,anūkėlio dešinioji ranka ,tvirkino moksleives ,vedėsi į barus girdė ,vedėsi į namus mokė sekso abėcėlės ,liepdavo iš dušo susirinkti plaukus ir nei prokuratūra ,nei seimas nesugebėjo jo nuteisti ,ar padaryti apkaltą ,gal todėl ,kad landsberginiai yra nepakaltinami ,,sėkmės tokia jau pas mus Lietuviška teisėsauga ,,,,
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių