Apeliacinio teismo verdiktas buvusio šio teismo teisėjo V. Bavėjano byloje nukeltas

  • Teksto dydis:

Lietuvos apeliacinis teismas trečiadienį nukėlė verdikto paskelbimą buvusio šio teismo teisėjo Valdimaro Bavėjano ir jo pažįstamo Valio Venslovo korupcijos byloje.

„Paskelbimas perkeltas į kitą datą dėl kolegijos teisėjų užimtumo kitose bylose“, – BNS sakė Apeliacinio teismo atstovė Venta Valčackienė.

Anot jos verdiktą paskelbti planuojama vasario 9 dieną. Tai – antras kartas, kuomet šioje byloje sprendimas nukeliamas.

Ši byla yra atskirta iš platesnės vadinamosios korupcijos teisinėje sistemoje bylos, kuri dabar nagrinėjama Kauno apygardos teisme.

Apeliaciniame teisme V. Bavėjano byla išnagrinėta pernai spalį, sprendimą ketinta skelbti lapkričio pabaigoje, tačiau paskelbimas atidėtas.

Eksteisėjas ir jo vaikystės draugas žemesnės instancijos teismo buvo visiškai išteisinti dėl korupcijos.

Bylos duomenimis, V. Bavėjanas ir V. Venslovas galėjo ne kartą tartis, kaip galėtų duoti 10 tūkst. eurų kyšį Kauno apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjui, kad šis neteisėtai paveiktų kaltinamojo V. Venslovo bylą nagrinėjusį teisėją dėl švelnesnės bausmės skyrimo.

Šiaulių apygardos teismas, pernai vasarį paskelbęs išteisinamąjį nuosprendį abiem kaltinamiesiems, pažymėjo, kad įrodymai byloje surinkti neteisėtai.

Teisėjų kolegija konstatavo, jog kriminalinės žvalgybos veiksmai V. Bavėjano atžvilgiu atlikti neteisėtai, tai yra nesilaikant Kriminalinės žvalgybos įstatymo reikalavimo bei sankcionuoti teisėjui pateikus tikrovės neatitinkančią informaciją.

V. Venslovas buvo kaltinamas padėjęs V. Bavėjanui piktnaudžiauti.

Nustačius, kad V. Bavėjano veikloje nėra piktnaudžiavimo sudėties, teismo manymu, V. Venslovui inkriminuotą veiką taip pat nėra pagrindo vertinti kaip padėjimą piktnaudžiauti.

Šiaulių apygardos teismas manė, kad prokuratūros kaltinime nurodyti V. Bavėjano veiksmai vertintini kaip nesuderinami su teisėjo garbe, neatitinkantys teisėjų etikos kodekso reikalavimų.

Už tai V. Bavėjanas dar 2019 metų rudenį atleistas iš pareigų kaip savo poelgiu pažeminęs teisėjo vardą.

Generalinė prokuratūra su Šiaulių apygardos teismo išvadomis nesutiko ir pateikė apeliacinį skundą, juo prašoma panaikinti išteisinamąjį nuosprendį, V. Bavėjaną ir V. Venslovą pripažinti kaltais ir skirti V. Bavėjanui 35 tūkst. eurų baudą, V. Venslovui – 46 tūkst. eurų baudą bei lygtinį laisvės atėmimą.

Ir buvęs teisėjas, ir jo draugas kaltės nepripažįsta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kontrole turi veikti ir teisme,,,,,,,,,,,,,,,,

kontrole turi veikti ir teisme,,,,,,,,,,,,,,,, portretas
Jo ka daro pinigai,teismas parsiduoda,dar ilgai cia zais teismas,laika ilgins,turi buti teiseju tikrinimas,ju darbasper kiek laiko dirba,ar tik geria kava ir guma tempa,turi visur buti tikrinimasju darbo eiga,tvarka,gal baikit zaisti teismu,nes zmones jau seniai nepasitiki teismu,tik kisiu -buveine,per tokius teisejus dori teisejai kencia slove,garbe,

Lietuvos

Lietuvos portretas
Teismai tai supuvęs sovietinis traukinys be ratų, tai pūlinys, kuris daugiau žąlos padaro nei naudos. Įtakingus nusikaltimus padariusius išteisina neva trūkstant įrodymų ( tai cirkas iš tiesų) o paprastus žmones nekaltus nuteisia. Žąla visuomenėj taip daroma nepataisomai. Negali galią turėti žmogus amžinai, ir tuo pačii būti nebaudžiamas. Ilgainiui tokie cinikais pavirsta. Turim juk pavyzdžių iš rytų. O alagresoriams sakau kad tai mano nuomonė

Vokas

Vokas portretas
Baudzia,vokas islaisvina.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių