Iš Baltarusijos atvykusiame medienos krovinyje – nelegalių cigarečių už 1,14 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Iš Baltarusijos atvykusiame medienos krovinyje rasta nelegalių cigarečių už 1,14 mln. eurų, šeštadienį pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.

Kaip teigiama, į Raigardo kelio postą krovininiu vilkiku antradienio naktį vykęs Baltarusijos pilietis deklaravo gabenantis 22 tonas lentų, tačiau pareigūnams krovinys  ir jo maršrutas sukėlė įtarimų.

Anot pareigūnų, mediena yra tradicinė priedanga slėpti kontrabandinius rūkalus, o šis krovinys vyko per Lietuvą į Estiją.

„Buvo nuspręsta lentas patikrinti rentgeno kontrolės sistema, tačiau Raigardo kelio poste tuo metu tam nebuvo galimybės, tad vilkikas su apsauga palydėtas į Medininkų pasienio kontrolės punktą“, – rašoma pranešime.

„Peršvietus krovinį rentgenu, pareigūnų įtarimai tik sustiprėjo, tad medieną nuspręsta iškrauti detalaus patikrinimo vietoje – angare. Tuomet galutinai ir paaiškėjo, kad lentų krovinys tėra imitacija“, – teigia tarnyba.

Įrengtose slėptuvėse aptikta 640 dėžių rūkalų, kuriuose – 320 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių „Fest“, NZ“ ir „Minsk“, jų vertė – 1,14 mln. eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje dėl šios kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Nelegalios cigaretės ir vilkikas buvo sulaikyti, mašinos vairuotojas Vilniaus apylinkės teismo sprendimu suimtas mėnesiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stepas

Stepas portretas
Sumazinkite cigareciu kainas ir baigsis kontrabanda

Neziniukas

Neziniukas portretas
Tai Lietuvoje turetu buti didziausias "furu" parkas ES, nes kas antra diena sulaikomi kontrabandistai is baltarusijos. Kur deda tonas cigareciu ir konfiskuota transporta?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių