Baltarusiškos kontrabandinės cigaretės slėptos lentose

  • Teksto dydis:

Muitinės pareigūnai Kenos geležinkelio stotyje sulaikė lentose slėptas cigaretes.

Trečiadienį patikrinus iš Baltarusijos atvažiavusio traukinio vagoną su lentų kroviniu, lentose aptiktos slėptuvės. Jose rasta apie 50 tūkst. pakelių cigarečių, pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT).

Paprastai nelegalūs rūkalai slepiami juos tiesiog įmaišius tarp prekių ar iš viso tegabenant prekių imitaciją. Šią savaitę Lietuvos muitinės pareigūnai susidūrė su kitokiomis kontrabandos slaptavietėmis.

Turėdami informacijos, kad traukiniu gali būti gabenama kontrabanda, muitinės kriminalistai ir Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai patikrino vagoną su 46 kubinių metrų pušinių lentų kroviniu iš Baltarusijos. Detalaus patikrinimo metu paaiškėjo, kad lentos tuščiavidurės: jų viduje įrengtos slėptuvės cigarečių pakeliams.

Dėl sudėtingų patikros darbų dar nėra žinomas tikslus traukiniu gabentos cigarečių kontrabandos kiekis – kol kas, išardžius dalį lentų, aptikta 50 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk“. Jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – apie 160 tūkst. eurų.

Cigaretės buvo sulaikytos, MKT Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras.

MKT sako, kad medienos kroviniai iš Baltarusijos – viena iš dažniausių priedangos prekių cigarečių kontrabandai gabenti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių