Bus teisiamas sąmoningai įmonės bankrotą sukėlęs Rietavo verslininkas

  • Teksto dydis:

Plungės apylinkės teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai nusikalstamu bankrotu, skolininko nesąžiningumu bei apgaulingu apskaitos tvarkymu pateikti Rietave registruotos įmonės vadovui.

Kaip pranešė Klaipėdos apygardos prokuratūra, manoma, kad įmonės vadovas, žinodamas, kad jo vadovaujama įmonė jau nuo 2015 metų turi įsiskolinimų kreditoriams, ir toliau tyčia kenkė įmonei, priimdamas ekonomiškai nenaudingus sprendimus.

Klaipėdos apskrities Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnų vykdyto ikiteisminio tyrimo metu surinkta duomenų, kad kaltinamasis sąmoningai blogai valdydamas įmonę nulėmė jos bankrotą ir taip padarė daugiau nei pusės milijono eurų turtinę žalą kreditoriams.

Taip pat nustatyta, kad neturėdamas galimybės atsiskaityti su visais kreditoriais, kaltinamasis galėjo atsiskaityti tik su keletu iš jų ir taip pažeisti atsiskaitymų eiliškumą. Už tai jam pareikšti kaltinimai dėl skolininko nesąžiningumo.

Teisėsaugos teigimu, verslininkas taip pat buhalterinės apskaitos dokumentuose neužfiksavo dalies ūkinių operacijų už beveik 184 tūkst. eurų.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Saulius Galminas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kam

Kam portretas
Verslininką pasodins ar kitaip nubaus, kreditoriai gaus špygą, o turtą pasiglemš bankroto administratoriai. ;)

Anonimas

Anonimas portretas
Kada bus teisiami Ozio gaujosdalyviai, Lietuvos prezidentai isvoge milijardus is Lietuvos zmoniu kiseniu.? Ziurekit kaip puikiai kovojama su aferistais - pagavo nusususi karosiuka o klyksmo lyg mafija sutvarke.

cha

cha portretas
pagavo vieną iš šimto..:D)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių