Sulaikyto Kauno prokuroro vadovas: tenka apgailestauti

  • Teksto dydis:

„Tenka apgailestauti, kad prokurorai galimai dalyvauja kažkokiose korupcinėse schemose“, – praėjus valandai po žaibui iš giedro dangaus prilygusiam Generalinės prokuratūros pranešimui apie šiandien ryte sulaikytus įvairiais korupciniais nusikaltimais įtariamus tris prokurorus, tarp kurių – ir jo pavaldinys Donatas Puzinas, portalui kauno.diena.lt teigė Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius.

Tačiau, nuo portalo klausimo, ar jam tai buvo netikėta, Kauno apygardos prokuratūros vadovas išsisuko. „Tie korupciniai procesai, kaip ir ikiteisminiai tyrimai dėl jų, nesustoja ir karantino metu. Rezultatą matome šiandien“, – maždaug toks buvo D.Valkavičiaus atsakymas.

Tačiau jis patikslino, kad D.Puzino specializacija buvo ikiteisminių tyrimų, susijusių su PVM sukčiavimu, organizavimas. Ir Kauno apygardos prokuratūros 2-ajame Baudžiamojo persekiojimo skyriuje jis dirba nuo 2011 metų. Atėjo čia iš Kauno apylinkės prokuratūros, kurioje prieš tai dirbo devynerius metus.

Be to, D.Valkavičius buvo linkęs akcentuoti, kad per pastaruosius penkerius metus D.Puzinas neturėjo jokių tarnybinių nuobaudų ir buvo kelis kartus paskatintas už tarnybos rezultatus. O prieš trejus metus speciali komisija, kas penkerius metus atestuojanti kiekvieno prokuroro darbą, jo tarnybą įvertino gerai.

Darius Valkavičius

Primename, kad atliekant ikiteisminį tyrimą dėl įvairių korupcinių nusikalstamų veikų trečiadienį ryte buvo sulaikyta iš viso vienuolika asmenų, tarp jų – prokurorai, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnas, advokatas.

Kaip pranešė prokuratūra, sulaikyti Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento prokurorai Nerijus Marcinkevičius ir Ugnius Vyčinas, Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamo persekiojimo skyriaus prokuroras Donatas Puzinas, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos pareigūnas Nerijus Valatka, Kaune praktikuojantis advokatas bei dar šeši privatūs asmenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

natalija TO DEINIS

natalija TO DEINIS portretas
TIKRAI NET LABAI PADĖDAVO VIENI KITIEMS KAIP PRASUKTI AFERA TAI GRYBĖS IR LANSBERGO KGB LAIKAI BET JIE JAU BAIGĖSI NES TIE LAIKAI IR PASTUMĖ LIETUVA I DUOBE TIE SUSITARINĖJIMAI O DEINI ŠNIPŠTAS GAUNASI KOL TEISĖTVARKA DAR NEIŠVALYTA NUO GRYBĖS LAIKU KAIP TURĖSIM STIPRU NEPRIKLAUSOMA PREZIDENTA PROKURORA REIKALAI PAJUDĖS

Gabija

Gabija portretas
Europos Sajunga!!!!!??????? Kur Privatumas?? Dar nenuteistas o jau pilnam plane!! (pirmiausia irodykit, po to skelbkit) Jei jis geras ir protingas teisininkas tai jo vietoje paduociau @Kaunodiena i Teisma ( na po viso sito cirko) uz privatumo istatymo ir zmogaus teisiu pazeidimo nesilaikyma!!!

deinis

deinis portretas
čia ,kad vyksta draugiški pasitarimai ,nieko nuostabaus ,juk visais laikais vienas kitam padėdavo ,tik nežinau kad reikia sodinti ar teisti draugus ,bendramokslius ,bet toks gyvenimas ,mums prašaliečiams būna idomu ,dar būna juokingiau ,kai būna didelis ŠNIPŠTAS.
VISI KOMENTARAI 85

Galerijos

Daugiau straipsnių