E. Masiulio grynieji iš dėžutės – vis dar areštuoti

Vilniaus apygardos teismas pratęsė politinės korupcijos byloje kaltinamo buvusio Liberalų sąjūdžio lyderio Eligijaus Masiulio daugiau nei 242 tūkst. eurų areštą.

Areštas pratęstas prokuroro Justo Lauciaus prašymu.

„Siekiant užtikrinti galimą turto konfiskavimą bei išplėstinį turto konfiskavimą, teismas sprendė, kad būtina kaltinamojo E. M. laikiną nuosavybės teisės į turtą apribojimo terminą pratęsti“, – BNS sakė teismo atstovė spaudai Lina Nemeikaitė.

Klausimas dėl per kratą 2016 metais paimtų lėšų grąžinimo E. Masiuliui teismuose spręstas jau ne kartą.

Įvairių instancijų teismai yra pasisakę, kad koncerno „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje teisiamam buvusiam Seimo nariui pinigai negali būti grąžinti. Pasak teismų, nėra pagrindo teigti, kad laikinas nuosavybės teisių apribojimas taikomas neproporcingai ilgai.

Didelės sumos rastos per kratas buvusio politiko namuose ir automobilyje Vilniuje.

Prokurorai kaltina E. Masiulį ir kelis kitus politikus ėmus kyšius iš buvusio „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio už naudingų sprendimų priėmimą.

Įtariamieji kaltę neigia ir sako, kad tyrimas vykdytas tendencingai.

Bylos duomenimis, per kratas pas E. Masiulį rasta 242,4 tūkst. eurų, 130 Jungtinės Karalystės svarų sterlingų ir 1,6 tūkst. JAV dolerių.

E. Masiulis yra sakęs, kad dalis šių lėšų priklauso kitiems asmenims ir buvo skirtos investuoti į nekilnojamąjį turtą ar yra jo šeimos pinigai. Taip pat jis teigė, kad nėra duomenų, jog lėšos būtų gautos nusikalstamu būdu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Dar turi iš ko valgyt ?

ALGIS

ALGIS portretas
pamatysim kaip jis prisiteis dar procentus palūkanų .

Lapkritis

Lapkritis portretas
Kada galu gale atsises i tiurma sitas nedorelis?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių