FNTT atlieka tyrimą dėl nelegalios prekybos elektroninėmis cigaretėmis internete

  • Teksto dydis:

Du Utenos apskrities gyventojai įtariami neteisėtai be licencijos internete prekiavę elektroninėmis cigaretėmis su skoniais.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja Panevėžio apygardos prokuratūra, tyrimą atlieka Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Šiaulių ir Panevėžio apygardos valdybos pareigūnai.

Kaip ketvirtadienį pranešė FNTT, turimais duomenimis, vyras kartu su pagalbininku galbūt organizavo nelegalią elektroninių cigarečių prekybą visoje Lietuvoje.

Įtariama, kad prekes asmenys užsisakydavo iš kitų šalių, o vėliau jas be banderolių parduodavo savo nelegalioje internetinėje parduotuvėje.

Klientams buvo nurodoma, kad už prekes atsiskaityti jie turi pervesdami pinigus į Jungtinėje Karalystėje registruotos įmonės sąskaitą. Įtariama, kad ši įmonė priklauso vienam iš uteniškių ir buvo įsteigta siekiant nuslėpti Lietuvoje gaunamas pajamas iš neoficialios prekybos.

Pareigūnų duomenimis, įtariamieji neturėjo licencijos prekiauti akcizu apmokestinamomis prekėmis, ir, galimai siekiant nemokėti mokesčių valstybei, neįregistravo savo veiklos Lietuvoje.

Per kratas rastos šešios dėžės su daugiau nei 3 tūkst. vienetų elektroninių cigarečių be banderolių, taip pat apie 4,4 tūkst. buteliukų su skysčiais, kaip manoma, skirtais elektroninėms cigaretėms užpildyti bei dvi dėžės su elektroninių cigarečių skysčių gamybai naudojamomis medžiagomis.

Taip pat per kratą rasta augalinės kilmės galimai narkotinės medžiagos, kaip manoma, kanapių. Tiksli rastos medžiagos sudėtis paaiškės po ekspertizės.

FNTT primena, kad nuo šių metų gegužės 1 dienos elektroninėms cigaretėms ir jų pildyklėms be nikotino taikomi tie patys Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo ir kitų teisės aktų reikalavimai kaip ir elektroninėms cigaretėms, jų pildyklėms su nikotinu, įskaitant ir reikalavimą turėti licenciją verstis su tabako gaminiais susijusių gaminių gamyba, didmenine ar mažmenine prekyba, norint parduoti ir laikyti su tabako gaminiais susijusius gaminius.

Nuo šių metų pradžios kaitinamiesiems produktams, kurie visiškai ar iš dalies pagaminti iš kitų negu tabakas medžiagų, bet pagal kriterijus atitinka Akcizų įstatyme nurodytus požymius, prilyginami kaitinamojo tabako gaminiams ir laikomi akcizų objektu bei apmokestinami atitinkamu akcizų tarifu.

Ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Edgaras Baltrimavičius, toliau tęsiamas.

Už neteisėtą vertimąsi ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla neturint tam leidimo ar licencijos, griežčiausia Baudžiamajame kodekse numatyta bausmė – laisvės atėmimas iki ketverių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kur gauti

kur gauti portretas
banderolę diskotekinei garo mašinai?

Tadas

Tadas portretas
Rokas masiulis su kreiviu zvengia is tokiu tyrimu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių