Pereiti į pagrindinį turinį

Gintaras Petrikas randa būdų tylėti

2009-04-03 12:43
Gintaras Petrikas randa būdų tylėti
Gintaras Petrikas randa būdų tylėti / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Teismas po pertraukos atvertė buvusio EBSW koncerno prezidento Gintaro Petriko bylą, kurioje nuo šiol jį gina vienas garsiausių šalies advokatų Vytautas Sviderskis. G.Petrikas kaltinamas or­ga­ni­za­vęs kiek dau­giau nei 24 mi­li­jo­nų li­tų „Kau­no hol­din­go kom­pa­ni­jai“ (KHK) pa­ti­kė­to sve­ti­mo tur­to iš­švais­ty­mą.

Trečiadienį į Kauno apygardos teismo posėdį atvyko du ilgai ieškoti liudytojai. Bemaž visiems proceso dalyviams kėlė nuostabą, kad nuo pat 1996 metų, kai buvo paskelbta jųdviejų paieška, abu vyrai teigė iš teisėsaugininkų nė sykio negavę jokios žinios.

„Keista, kad nedidelėje valstybėje per tiek metų nebuvo surastas žmogus, turintis liudyti tokioje svarbioje byloje“, - stebėjosi teisėjas Kęstutis Dargužis.

Vilniuje gyvenantis 58 metų vyras tikino tik pusmečiui išvykęs padirbėti į užsienį. Tuo tarpu metais vyresnis kitas liudytojas pasakojo nuo 1995 metų gyvenęs Rusijoje ir Afrikoje, o į Lietuvą grįžęs visai neseniai. Abu liudytojai teismui pasakojo buvę to meto verslininkai. Lygiai taip abiem aplinkybės susiklostė nesėkmingai, tad teko atsisveikinti su bizniu ir tapti samdomais darbuotojais.

Jiedu tvirtino su G.Petriku jokių reikalų neturėję ir kaltinamąjį pažįstantys tik iš nuotraukų spaudoje. Byloje surinkti duomenys byloja, kad jiedu buvo susiję su „Kauno holdingo kompanija“. Tačiau abu liudytojai teigė buvę skolingi asmeniškai nuo 60 iki 80 tūkst. litų tik buvusiam investicinės bendrovės „Kauno holdingo kompanija“ (IKHK) valdybos pirmininkui Valdui Krasnickui.

Bene esminiu lūžiu šioje byloje laikomas momentas, kai kaltinamasis pagaliau duos parodymus. Trečiadienį tokios akimirkos ir vėl nesulaukta, nors jau bemaž trečiame posėdyje iš eilės teisėjas siūlo G.Petrikui pagaliau prabilti.

„Gerbiamas teisme, turiu prisipažinti, kad iki šiol perskaičiau dar tik trisdešimt bylos tomų, nesu susipažinęs su liudytojų apklausos protokolais, o čia tikrai reikėtų gerai įsigilinti, kad deramai pasirengčiau gynybai. Tiesiog fiziškai nepajėgiau susidoroti su tokios didelės apimties darbu“, - kreipdamasis į teismą kalbėjo prieš mėnesį G.Petriko pasamdytas advokatas V.Sviderskis.

Be to, naujasis gynėjas pareiškė dar porą prašymų apklausti byloje svarbius liudytojus. Tarp jų paminėtas ir šiuo metu televizijoje dainininko amplua dažnai matomas verslininkas Romas Bubnelis, figūravęs viename iš sandorių.

Beje, prabilus apie liudytojus, vėl išlindo policijos pareigūnų bejėgiškumas. Tarp V.Sviderskio išvardytų liudytojų dviem vyrams paskelbta paieška. Įdomiausia, kad vienas iš ieškomųjų - G.Petriko pusbrolis. Pats kaltinamasis teigia galįs nurodyti, kaip jį surasti, tačiau teisėsaugininkų tokia informacija iki šiol nesudomino. Turima duomenų, kad kai kurių liudytojų nebėra tarp gyvųjų.

Baigdamas vardyti prašymus, V.Sviderskis paprašė teismo apklausti jo ginamąjį tik po to, kai bus išklausyta visų liudytojų parodymų.

„Aš neatsisakau duoti parodymų ir juos duosiu, bet tik po liudytojų apklausos“, - pridūrė pats G.Petrikas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų