Pereiti į pagrindinį turinį

G.Petrikas teisme vis dar tyli

2009-05-07 17:07
G.Petrikas teisme vis dar tyli
G.Petrikas teisme vis dar tyli / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Buvęs EBSW koncerno prezidentas ir jo advokatas tikina nevilkinantys bylos, bet parodymų teismui kaltinamasis kol kas neduoda.

Kauno apygardos teismo nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje Gintaras Petrikas kaltinamas organi­za­vęs kiek dau­giau nei 24 mi­li­jo­nų li­tų „Kau­no hol­din­go kom­pa­ni­jai“ (KHK) pa­ti­kė­to svetimo tur­to iš­švais­ty­mą, vangiai artėja finišo tiesiosios link. Teismui vis nepavyksta prakalbinti kaltinamojo, kuris kaskart randa dingsčių tylėti ir kaskart atideda savo parodymus tolesniam laikui.

Ketvirtadienį teisme apklaustas bene paskutinis liudytojas - kaltinamojo pusbrolis Raimundas Virškus. Kitų iki šiol teisme taip ir nepasirodžiusių liudytojų policijai niekaip nepavyko surasti, tad nutarta apsieiti be jų.

Apklaustas liudytojas, kaip ir daugelis kitų, pasakojo ketinęs iš G.Petriko pasiskolinti pinigų, bet šis nukreipė jį pas savo brolį Raimundą Petriką, o pastarasis nusiuntė pas anuometinį KHK vadovą Valdą Krasnicką: „Gintaras Petrikas man negalėjo, o gal nenorėjo paskolinti, todėl apie dvidešimt tūkstančių „žalių“ pasiskolinau iš Krasnicko ir greit jam tą skolą grąžinau.“

Tuo tarpu G.Petrikas tikino niekur savo giminaičio nesiuntęs ir apskritai nenorėjęs jam skolinti pinigų: „Virškui anksčiau buvau paskolinęs mažesnę pinigų sumą, kurios lyg neatgavau, todėl tąkart daugiau jam nebeskolinau motyvuodamas, kad neturiu iš ko. Nei pas savo brolį, nei pas Krasnicką jo nesiunčiau, nes žinojau, kad pas jį ir taip buvo finansinių problemų.“

Baigus liudytojo apklausą, jau kone ketvirtą sykį iš teisėjo Kęstučio Dargužio pasigirdo raginimas pagaliau duoti parodymus ir pačiam kaltinamajam. Tačiau šįkart vietoje G.Petriko pirmesnis vėl atsistojo ir į teismą su prašymu kreipėsi jo gynėjas Vytautas Sviderskis. Advokatas prašė teismo leisti susipažinti su ankstesniais teisiamųjų posėdžių protokolais, kad galėtų deramai pasirengti baigiamosioms kalboms, o tuo pačiu ir efektyviai padėtų savo klientui.

Teismas priėmė teisiamojo gynėjui palankią protokolinę nutartį, leisdamas jam susipažinti su protokolų dalimi, mat priešingu atveju būtų suvaržytos kaltinamojo gynybos teisės.

Daugiau apie G.Petriko tylos įžadus skaitykite penktadienio "Kauno dienoje".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų