K. Bartoševičiaus byloje teismas peržiūrėjo dviejų nukentėjusiųjų, liudytojo parodymus

Panevėžio teismas, po pertraukos pirmadienį grįžęs prie seksualiniais nusikaltimais kaltinamo eksparlamentaro Kristijono Bartoševičiaus bylos, peržiūrėjo dviejų nukentėjusiųjų ir vieno liudytojo duotų parodymų vaizdo įrašus.

„Šiandien buvo vykdoma dviejų nepilnamečių nukentėjusiųjų ikiteisminio tyrimo metu atliktų apklausų vaizdo įrašų peržiūra“, – BNS nurodė Panevėžio apygardos teismo atstovė Jolita Gudelienė.

Jos duomenimis, teismas jau yra peržiūrėjęs trijų nukentėjusių nepilnamečių parodymų vaizdo įrašus, ketvirtojo peržiūra atidėta dėl to, kad pirmadienio posėdyje negalėjo dalyvauti jo gynėja.

„Kadangi teismas buvo suplanavęs dirbti visą dieną, pereita prie nepilnamečių liudytojų ikiteisminio tyrimo metu atliktų apklausų vaizdo įrašų peržiūrėjimo. Spėta peržiūrėti vieno nepilnamečio parodymus“, – sakė J. Gudelienė.

Kitas posėdis šioje byloje numatytas spalio 2 dieną, iš viso suplanuoti dar šeši teismo posėdžiai.

Vasarą, pasak K. Bartoševičiaus gynėjo Olego Šibkovo, kaltinamasis atostogavo Italijoje, kaip buvo anksčiau nurodęs teismui.

Šis K. Bartoševičiui išvykti iš Lietuvos leido birželio viduryje. Tokiam prašymui prieštaravo prokuroras ir nukentėjusiųjų atstovės, bet teismas nurodė, kad kardomosios priemonės negali riboti asmens laisvės labiau nei tai būtina.

Eksparlamentaras kaltinamas padaręs dešimt nusikalstamų veikų: dvi – dėl mažamečio bei nepilnamečio asmens seksualinio prievartavimo, keturios – dėl jaunesnio nei 16 metų asmens tvirkinimo ir keturios – dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Byloje nukentėjusiaisiais pripažinti keturi vaikai. Teismas taip pat yra priėmęs tris nukentėjusiųjų atstovų civilinius ieškinius.

K. Bartoševičius kaltės nepripažįsta. Paaiškėjus apie teisėsaugos vykdomą tyrimą, jis 2023-iųjų pradžioje atsisakė Seimo nario mandato.

Byla teismui perduota pernai liepą. Jos nagrinėjimas vyksta uždaruose posėdžiuose, siekiant apsaugoti nukentėjusius nepilnamečius, neatskleisti jų tapatybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lauris.R

Lauris.R portretas
Koks Bartuševičius ten pedofilas paršiukas kriu kriu kriu kriu kwį

paŠiliauskas

paŠiliauskas portretas
hmmm, turėtų būti iš Krabų šaikos, kad nesėdėtų.

Anonimas

Anonimas portretas
Nebutu is konservu saikos tai turbut senei sedetu uz grotu GIEDA!!!
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių