Kiaušiniais Seimą apmėtęs vyras svaidėsi grasinimais: čia dar ne pabaiga

  • Teksto dydis:

Vilniuje sulaikytas vyras, kuris privažiavęs automobiliu Seimą apmėtė kiaušiniais, praneša LNK.

Vakar vyriškis su „Toyota“ važinėjosi šaligatviu, o vėliau išsitraukęs kiaušinių juos ėmė svaidyti į Seimą.

Netrukus atvyko didelės pajėgos policijos pareigūnų, kurie aptvėrė teritoriją stop juosta. Buvo aptvertas didelis perimetras. 

Kiaušinių svaidytojas buvo sulaikytas, o jo automobilį apžiūrėjo vadovybės apsaugos departamentas. Vėliau automobilis buvo išgabentas techninės pagalbos transportu.

Vyras buvo nuvežtas į policijos komisariatą. Bus tikrinamas dėl alkoholio, narkotikų. Pareigūnai bandys išsiaiškinti, kodėl vyras taip pasielgė.

Incidentą pro kabineto langą stebėjo Seimo vicepirmininkas Andrius Mazuronis.

„Pirmiausia ne pamačiau, o išgirdau, kad rėkia kažkas. Mano langai yra trečiame aukšte, toje pusėje, kur dabar privažiavęs automobilis. Pamačiau šaukiantį vyrą ir metantį kažką į Seimo pusę. Metė kelis kartus, kol prie jo priėjo apsaugos darbuotoja, kuri bandė kalbėti, tačiau vyras į kalbas nėjo ir toliau mėtė kiaušinius. Labai greitai, operatyviai suveikė vadovybės apsaugos tarnyba – atbėgo tvirtesni vyriškiai, tą žmogų greitai supakavo ir nuvedė į patį pirmą apsaugos postą, kuris yra prie įėjimo iš fontano pusės“, – apie įvykį pasakojo A. Mazuronis.

Pažeidėjas buvo gausiai „apsiginklavęs“.

„Buvo mašina pradaryta – tiek bagažinė, tiek šoninės durys – pro langą labai gerai matėsi, kad automobilyje yra dar tikrai labai daug pakuočių kiaušinių. Žmogus tikrai buvo gerai pasiruošęs ir nebuvo nusiteikęs po pirmos pakuotės sudėti „ginklų“ ar kiaušinių“, – teigė A. Mazuronis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Tik probėgšmais išgirdau, kad „dar pamatysit, kas čia bus, čia dar ne pabaiga“, tai akivaizdu, kad nusiteikęs buvo karingai.

„Aš tik probėgšmais išgirdau, kad „dar pamatysit, kas čia bus, čia dar ne pabaiga“, tai akivaizdu, kad nusiteikęs buvo karingai. Tie šūksniai ir kiaušinių kiekis automobilyje rodė, kad žmogus nenusiteikęs taip lengvai pasiduoti“, – sakė Seimo vicepirmininkas.

Šią savaitę incidentų prie Seimo netrūksta – pirmadienį įėjimą į Seimą buvo užblokavęs vilkikas, kurio vairuotojas protestuodamas reikalavo teisingumo. Anot A. Mazuronio, tokie protestai rodo, kad visuomenė nėra patenkinta valdančiųjų sprendimais. 

„Nesinori politikuoti, bet valdančiųjų pasirinkta politinė darbotvarkė ir kontraversiškų klausimų traukimas į darbotvarkę, kai žmonės ir taip jau yra pavargę nuo ekonominės situacijos, kylančios infliacijos...“ – sakė A. Mazuronis.

Šis savotiškas protestas rodo visuomenės nuovargį ir įtampą.

„Kadangi automobilis ne pirmos jaunystės, tai galbūt ūkininkas, gal vištų turi ir natūraliai turėjo prisikaupęs, o dėl pakilusių kainų neturėjo galimybės jų realizuoti, tad realizavo tokiu būdu, išreikšdamas savo protestą prieš Vyriausybę, kuri nesiima veiksmų prieš infliaciją. Matyt, kad tai atspindi visuomenės psichologinį nuovargį ir įtampą“, – incidento kaltininko motyvą bandė nuspėti A. Mazuronis.

Didžioji dalis Seimo narių apie incidento ar jo padarinių nepastebėjo.

„Seimo nariai jaučiasi puikiai, didelė dalis nė nepastebėjo. Kai atėjau po pietų pertraukos ir pradėjau vesti posėdį klausiau kolegų, ar matėt, kad su automobiliu vos neįvažiavo ir Seimo langus apmėtė kiaušiniais, tai niekas nežinojo apie tokį faktą ir neabejoju, kad dar dabar didžioji dalis posėdžių salėje sėdinčių kolegų to nepastebėjo“, – šypsojosi Seimo vicepirmininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skeptikas \\\\\.../////

Skeptikas  \\\\\...///// portretas
Kaip ten bebuvo,kas metė, kas nemetė,bet vištos kiaušinio išsigando mūsų "išrinktieji",o jei būtų stručio ar dinozauro?.___Putpelės,manau niekis.___O gal "valdovas" pradėjo savo kiaušius barstyti?____Gal.___Gal mašnelė prakiuro.

Rasa

Rasa portretas
MAZURONI KIEK SUMOKĖJAI UŽ KIAUŠINIUS

kauniete

kauniete portretas
100% PROVOKACIJA NUPIRKO KIAUŠINIU PASAMDĖ DURNELI IR DRASEI PRIVAŽIAVO IR PRAVEDĖ GRASINIMO KALBELE IR METĖ KIAUŠINI IR LAUKĖ KOL JI SUIMS PASAKĖLĖ NAIVIEMS
VISI KOMENTARAI 48

Galerijos

Daugiau straipsnių