Pereiti į pagrindinį turinį

Siaubas Kražiuose: nužudytos keturios moterys

2015-11-05 07:02
BNS inf.
Policijos nuotr.

Trečiadienį Kražiuose, Kelmės rajone, rasti keturių moterų lavonai. Nužudymu įtariamas gretimo kaimo gyventojas.

Buvo girtas

Policijos sulaikytas įtariamasis yra neblaivus, todėl jo apklausti vakar vakare buvo neįmanoma, tvirtina Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Remigijus Rudminas.

„Maždaug prieš 10 minučių yra nustatyta, kad yra ketvirta auka. Policijos pareigūnai praktiškai praėjo visą Kražių gyvenvietę. (...) Kėlė įtarimų vienas namas, kuris buvo užrakintas iš lauko pusės ir patikslinus versijas, kad ten gyvenanti moteriškė negali būti ligoninėje ar kitur išvykusi, buvo priimtas sprendimas patikrinti patalpas išlaužiant duris ir įėjus į patalpas buvo rastas moteriškės kūnas“, - BNS trečiadienį 23 val. sakė R.Rudminas.

Jo teigimu, pareigūnai toliau apžiūrinėja gyvenvietę, tačiau įtariamasis jau yra sulaikytas.

„Įtariamasis yra sulaikytas ir turbūt nepasikeis situacija ir rytoj galėsime konstatuoti, kad tas asmuo, kuris galimai yra įvykdęs nusikalstamas veikas, šiuo metu yra pristatytas į policijos komisariatą“, - teigė R.Rudminas.

Pasak Telšių policijos komisariato vadovo, pareigūnams nepavyko nustatyti įtariamojo amžiaus, kadangi vyras yra neblaivus.

„Tiksliai negaliu pasakyti kokio amžiaus (sulaikytasis), manau, kad rytoj galėsime daugiau pasakyti apie jį. Šiai minutei galima sakyti, kad jis yra neblaivus ir tokio stovio, kad vykdyti apklausą yra faktiškai neįmanoma“, - tvirtino R.Rudminas.

Norėjo apiplėšti?

Jis teigė, kad įtariamasis greičiausiai veikė vienas, o nusikaltimo motyvai buvo plėšimas.

„Pasakyti galutinį atsakymą, kad jis veikė vienas šią minutę mes negalime, bet manome, kad tai galėtų vienas žmogus veikti pagal tokią situaciją, kadangi pasirinktos aukos yra tikrai senyvo amžiaus, išskyrus socialinę darbuotoją, kuri lankė vieną iš nužudytųjų. Pagal įvykio vietos požymius preliminariai galima sakyti, kad motyvas buvo būtent pinigai ar kitos vertybės“, - BNS aiškino R.Rudminas.

Portalas lrytas.lt pranešė, jog Kražių seniūno Rolando Karčiausko teigimu, sulaikytasis yra 57 metų Rimantas Bekintis.

LNK Žinios anksčiau pranešė, kad vienas moters lavonas rastas viename name, po kurio laiko dar dvi nužudytos moterys aptiktos kitame. Pranešama, kad moterų kūnai rasti su durtinėmis žaizdomis.

„Šiandien po pietų gauta informacija, kad yra nužudyta viena moteriškė Kelmės rajone, Kražių gyvenvietėje. Dirbant policijos pajėgoms įvykio vietoje buvo gauta informacija 18 val. 40 min., kad dar rastos dvi moteriškės netoli pirmo įvykio vietos. Manome, kad tai turėtų būti plėšimo motyvas. Jos gyveno netoli viena kitos, yra senyvo amžiaus moteriškės. Antroje įvykio vietoje, pirminiais duomenimis, viena moteris buvo atėjusi kaip pagalbininkė, ar kaip lankomos priežiūros darbuotoja, ar kaip socialinės priežiūros darbuotoje, dar tiksliname duomenis“, - trečiadienį LRT laidai „Panorama“ sakė Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Remigijus Rudminas.

Gretimo kaimo gyventojas

Keturiomis žmogžudystėmis Kelmės rajone esančiuose Kražiuose įtariamas gretimo kaimo gyventojas.

Kaip BNS ketvirtadienio rytą sakė Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas R. Rudminas, įtariamasis yra 1958 metais gimęs vyras, anksčiau teistas už nužudymą.

„Tai gretimame kaime gyvenantis asmuo. Kelmės apylinkėse jis gyvena apie 20 metų. Praeityje teistas yra už nužudymą, bet tai buvo labai seniai“, – sakė R.Rudminas.

Pasak komisariato viršininko, įtariamasis ne kartą buvo patekęs į policijos akiratį.

Artimiausiu metu bus sprendžiama dėl kardomosios priemonės įtariamajam skyrimo.

„Ikiteisminio tyrimo veiksmai, aišku, buvo atliekami ir nakties metu ir tęsėsi iki paryčių, dabartiniu metu yra atnaujinami ir yra dirbama tiek su įtariamuoju, tiek įvykio vietose. (...) Manome, kad keturi nužudytieji yra paskutiniai ir daugiau neturėtų būti. Įtariamasis yra sulaikytas, pavojus kitiems gyventojams, bent iš šio asmens, tikrai negresia. Manome, kad artimiausiu metu bus sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės paskyrimo“, – ketvirtadienį sakė R.Rudminas.

Kaltina alkoholį

Premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad žudynes Kražiuose lėmė alkoholizmas, ir paragino gyventojus susitelkti sprendžiant šią problemą.

„Tai yra didžiulis sukrėtimas. Tai yra alkoholizmo pasekmės, kurios turbūt paveikė žmogaus psichiką“, - Žinių radijui ketvirtadienio rytą sakė ministras pirmininkas.

Premjeras sakė buvęs informuotas, kad įtariamasis alkoholį nuolat vartojo nuo Naujų metų.

„Kreipčiausi į Lietuvos žmones, kurie už tam tikrus darbus kaimo vietovėse atsilygina alkoholiu nepagalvodami apie pasekmes (...). Norėčiau, kad būtume neabejingi ir suvoktume alkoholizmo pasekmes“, - kalbėjo A.Butkevičius.

Jis žadėjo, kad po šio nusikaltimo bus svarstoma dėl papildomų priemonių apsaugoti kaime gyvenančius vienišus žmones.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų