Skandalingasis tyrimas nutrauktas, tačiau pasėtos abejonės neišsklaidytos: kas ką pergudravo?

Šiandien priimtas sprendimas nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl neteisėtos informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimo, dėl kurio iš pareigų atsistatydino Greitosios medicinos pagalbos tarnybos direktorius Nerijus Mikelionis.

Šis ikiteisminis tyrimas nutrauktas, nepadarius minėto nusikaltimo. Pats N. Mikelionis, apklaustas šiame ikiteisminiame tyrime tik specialiuoju liudytoju, visus vienos moters, apsipirkinėjusios su juo birželio 30-osios popietę Aleksoto „Maximoje“, mestus įtarimus neigė. O jokių galimų jos įtarimus patvirtinančių įrodymų nėra likę, nes N. Mikelionis prisipažino, grįžęs tada į namus, viską iš savo telefono ištrynęs.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, N. Mikelionis teisėsaugininkams teigė, kad ištrynęs tada viską iš savo telefono, kurį iš jo paėmė policija, dėl patirto šoko. Be to, bijojo, kad nebūtų pasinaudota ten buvusiu jo banko sąskaitos kodu bei prisijungimais. O kartu su jais ištrintos ir sutuoktinės nuotraukos, dėl ko jis po to labai gailėjosi.

Kaip jau rašyta, šis ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas po minėtos ketvirtą dešimtį bebaigiančios moters pareiškimo policijai bei peržiūrėjus minėto prekybos centro vaizdo kamerų įrašus.

Nerijus Mikelionis (E. Ovčarenko / BNS nuotr.)

Minėtai moteriai, deklaravusiai gyvenamąją vietą Italijoje, įtarimą sukėlė tai, kad N. Mikelionis ne kartą prisilietė savo pirkinių krepšiu jai prie kojos. Abiem atvejais ji apžiūrinėjo aukštesnes prekių lentynas, o N. Mikelionį esą domino žemiausių lentynų turinys.

Prekybos centro įrašai rodo, kad panašioje situacijoje jis tą popietę buvo atsidūręs su mažiausiai penkiomis moteriškos lyties pirkėjomis. Tačiau šioms jo elgesys neužkliuvo arba jos šio nesureikšmino, o minėta penktoji, pirmą kartą jos koją palietus N. Mikelionio krepšiui, net šio atsiprašė, nes manė, kad ir pati buvo kalta dėl judviejų kontakto. Tačiau tai pasikartojus, ji teigia pamačiusi N. Mikelionio krepšyje, palietusiame jos koją, telefoną. Ir supratusi, kad jis greičiausiai filmuoja jai po sijonu.

Padarius tokią išvadą, ji, nieko nesakius įtariamajam, nuėjo ieškoti parduotuvės apsaugos. Pagalbos į policijos pareigūnus buvo kreiptasi, tik peržiūrėjus su apsaugininkais įrašus ir konstatavus, kad panaši situacija buvo ir su kitomis moterimis. Ir tada N. Mikelionis, esą apžiūrinėdamas apatines lentynas, arba pastatydavo savo pirkinių krepšį šalia jų, arba laikydavo jį rankoje įtartinai arti tų moterų kojų.

Policijos pareigūnams paėmus iš N. Mikelionio telefoną, šis buvo užrakintas, taigi jokių jame užfiksuotų vaizdų, patvirtinančių moters įtarimus, nei ji pati, nei policijos pareigūnai nematė.

Tačiau, dar prieš apklausiamt jį specialiuoju liudytoju, 52-ejų N. Mikelionis atsistatydino iš pareigų. Tai įvyko po rugpjūčio 19-osios priėmimo pas sveikatos apsaugos ministrą Aurimą Pečkauską.

Tiesa, rugpjūčio 21-ąją – jau atsisveikinęs su kolektyvu – N. Mikelionis portalui kauno.diena.lt teigė, kad jokio spaudimo ar reikalavimų iš ministro pusės nebuvo. Tai buvo jo asmeninis sprendimas. Nors tą pačią rugpjūčio 19-ąją – dar prieš vykdamas pas ministrą, portalui kauno.diena.lt jo pasiteiravus, ar ketina grįžti rugpjūčio 21-ąją po atostogų į darbą, N. Mikelionis atsakė, kad ketina, nes nėra nei nušalintas nuo pareigų, nei jam pareikštas įtarimas.

Rugpjūčio 21-ąją jis jau teigė, kad labai ilgai svarstė prieš pasitraukdamas iš pareigų. Ir šį sprendimą priėmė, nes nenori, kad jo problemos būtų siejamos su Greitosios medicinos pagalbos tarnyba, kuriai atidavė beveik 20 metų.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, ekspertams, kurių prašyta ištirti N. Mikelionio telefono turinį, konstatavus, kad jame nieko nėra, teisėsaugininkai dar nebuvo linkę nuleisti rankų ir kreipėsi pagalbos į kitos rūšies specialistus, kad šie padėtų rasti galimų įkalčių jau minėtuose prekybos centro vaizdo kamerų įrašuose. Tačiau ir šie specialistai nieko nepateikė, dėl ko minėta moteris, inicijavusi šį ikiteisminį tyrimą, net nebuvo pripažinta nukentėjusiaja.

Po tokios įvykių sekos N. Mikelionis vėl galės dalyvauti konkurse į buvusias savo pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai vadinama laisve

Tai vadinama laisve portretas
Apjuodinote nekaltą žmogų ir į krūmus.Dabar Lietuvoje tokia mada.Priviso visokių puspročių,pasivadinusių žurnalistais,jie už pinigus sujuodins kiekvieną.

Migla

Migla portretas
Nuo pat pradžių viskas keistai atrodo, iš karto žurnalistai skelbia nusikaltusiojo darbovietę, pareigas, vardą pavardę. Žudikų, prievartautojų, smurtautojų skelbia tik inicialus ...negi dauguma Lietuvoje gyvenančių moterų vasarą vaikšto be kelnaičių, kad iš apsipirkimo krepšio galėtum pamatyti pikantiškus vaizdus? Kažkokia miglota istorija ...

Hmmm

Hmmm portretas
tikrai gerai advokato ir pinigų padirbėta.. Tik kas bachūrui buvo užėję, nesuprantu iki šiol..
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių