N. Grunskienė: karo nusikaltimų Ukrainoje tyrime nukentėjusiais pripažinta per 90 asmenų

Lietuvos teisėsaugos tyrime dėl Rusijos karo nusikaltimų apklausta per 300 liudytojų, daugiau nei 90 asmenų pripažinti nukentėjusiaisiais, sako generalinė prokurorė Nida Grunskienė.

„Byloje yra apklausta virš 300 asmenų liudytojais, virš 90 asmenų pripažinta nukentėjusiaisiais. Šia medžiaga dalinamės su Ukraina. Tikrai, Ukrainoje yra labai didelis darbas atliekamas, ten yra virš 73 tūkst. pradėta ikiteisminių tyrimų, virš 400 bylų jau perduota teismui ir, mano žiniomis, apie 30 asmenų yra nuteista laisvės atėmimo bausmėmis“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė prokuratūros vadovė.

Anot jos, vienas didžiausių iššūkių yra įtikinti nukentėjusiuosius duoti parodymus.

Ukrainoje yra labai didelis darbas atliekamas, ten yra virš 73 tūkst. pradėta ikiteisminių tyrimų.

Ikiteisminį tyrimą dėl Ukrainoje vykdomos agresijos, karo nusikaltimų ir nusikaltimų žmogiškumui Lietuvos generalinė prokuratūra pradėjo pernai kovo 1 dieną.

Tuo metu speciali jungtinė tyrimo grupė, kurią iš pradžių sudarė Ukrainos, Lietuvos ir Lenkijos prokuratūros, savo veiklą pradėjo pernai kovo 25 dieną. Šiemet sausį skelbta, kad jungtinės tyrimo grupės veikloje dalyvauja septynių valstybių atstovai bei Tarptautinio Baudžiamojo Teismo prokuroras.

Lietuvos prokurorai kartu su kitais pareigūnais bei ekspertais vyko į Ukrainą, kur kartu su šios šalies prokurorais bei tyrėjais dalyvavo atliekant procesinius veiksmus, fiksuojant nukentėjusiųjų bei liudytojų parodymus, apžiūrint įvykių vietas.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojenusikaltimaigeneralinė prokurorė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių