Nefiksuota neteisėtų bandymų patekti į Lietuvą, bet Kybartuose teko gelbėti irakiečio gyvybę

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį neteisėti migrantai iš Baltarusijos nebandė kirsti Lietuvos sienos, tačiau toliau šturmavo sieną su Latvija, penktadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių įleistų užsieniečių ketvirtadienį irgi nebuvo.

O Latvijos pasieniečiai praėjusią parą apgręžė 63 migrantus, ankstesnėmis dienomis jie neįleido nuo 33 iki 85 migrantų.

Užsieniečių registracijos centre Kybartuose pasieniečiams teko gelbėti migranto iš Irako gyvybę.

Ketvirtadienį paryčiais šiam užsieniečiui staiga pasidarė bloga, žmogų pradėjo krėsti drebulys. Į jo gyvenamąjį kambarį atėję pareigūnai rado vyrą susmukusį prie lovos.

Anot VSAT pranešimo, greitąją pagalbą iškvietę pareigūnai pamatė, kad žmogui prasidėjo traukuliai ir jis nustojo kvėpuoti. Vyrui skubiai imtasi daryti dirbtinį širdies masažą. Po kelių minučių jis atgavo kvėpavimą, bet ir toliau buvo be sąmonės.

Skubią pagalbą pasieniečiai teikė apie dešimt minučių, kol į centrą atskubėjo medikai ir išgabeno užsienietį į Vilkaviškio ligoninę.

Skubią pagalbą pasieniečiai teikė apie dešimt minučių, kol į centrą atskubėjo medikai ir išgabeno užsienietį į Vilkaviškio ligoninę.

Gydymo įstaigoje irakiečio būklę pavyko stabilizuoti, jam atlikti reikalingi tyrimai, suteikta kita medicinos pagalba. Popiet migrantas grąžintas į Užsieniečių registravimo centrą, jo savijauta normali.

Lietuvos pasienyje su Baltarusija nuo rugpjūčio apgręžta per 8,1 tūkst. migrantų, tačiau kai kuriais atvejais tai gali būti pakartotinai sieną kirsti bandę tie patys žmonės.

Tarnybinių ginklų Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko.

Sienos kontrolė Lietuvos pusėje tebevykdoma sustiprintu režimu.

Iki sausio vidurio Lietuvos pasienyje su Baltarusija paskelbta nepaprastoji padėtis. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

Į Lietuvą pernai pateko daugiau kaip 4,2 tūkst. migrantų. Lietuva ir kitos Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Norisi finansinės ataskaitos

Norisi finansinės ataskaitos portretas
kiek nelegalūs migrantai, jų išlaikymas Lietuvoje bei gydymas, kainavo. Kiek jų įsidarbino, iš tų, kuriems leido laikinai gyventi ir vyrai ir moterys. Kiek išmoko lietuvių kalbą. O dar įdomu, kiek nusikalto, gerai būtų sužinoti statistiką apie visą ES

Tik deportacija teroristams!

Tik deportacija teroristams! portretas
Reikejo to apsimetelio paklausti, kaip jis cia atsidure ir kam, ir isspirti uz sienos!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių