Pareigūnas: nepamenu, kad 15-mečiai tokiu pavojingu būdu būtų mėginę tikrinti savo chemijos žinias

  • Teksto dydis:

Sprogmenis galimai padėję nepilnamečiai surasti, jų namuose atliktos kratos. Kaip vyko jų paieška, ką policija nustatė, LNK žurnalistas teiravosi Vilniaus policijos atstovo Tomo Bražėno.

– Kaip jums pavyko surasti tuos galimai sprogmenis padėjusius nepilnamečius. Jų – du?

– Užvakar sostinės policija po įvykio karštomis pėdomis bandė ieškoti šio incidento kaltininko. Vaizdo kameros užfiksavo asmenį, kuris galimai į mokyklą atnešė ir paliko tuos sprogmenis. Tačiau nustatyti nepavyko. Tačiau vakar Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnams, pasitelkus ir kitus pareigūnus, vakar vis dėlto pavyko nustatyti asmenį, kuris galimai paliko tą mokykloje sprogusį sprogmenį. Jį apklausiant ir  nagrinėjant visą medžiagą, buvo nustatyta, kad su šiuo penkiolikmečiu yra susijęs ir kitas jo bendraamžis. Spėjama, kad jų veika tuo nesibaigė. Panašus sprogimas buvo sostinėje, Architektų gatvėje. Gyventojai buvo informavę, kad sprogus neaiškios kilmės medžiagai, buvo apgadinta laiptinė. Pareigūnai bando išsiaiškinti, ar šie nusikaltimai tarpusavyje susiję, ar ne. Kol kas sulaikyti du penkiolikmečiai.  

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Ar šiems penkiolikmečiams grės kokia nors atsakomybė, jei įtarimai pasitvirtins?

– Ikiteisminis tyrimas bus vykdomas pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius: dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir dėl turto sunaikinimo visuomenei pavojingu būdu. Būtent dėl antrojo nusikaltimo atsakomybė gresia jau asmenims nuo 14 metų amžiaus. Kadangi šie du jaunuoliai – penkiolikmečiai, pagal šį straipsnį jiems jau grės atsakomybė.

Mano atmintyje neįstrigo tokių jaunų „chemikų“, kad penkiolikmečiai ateitų į mokyklą ir iš tikrųjų visuotinai pavojingu būdu mėgintų patikrinti savo chemijos žinias.

 

 

– Turbūt, net jei jie neigtų savo kaltę, jūs turite pakankamai įrodymų? Atliktus kratas, rasti atitinkamai radiniai...

– Taip, bet plačiau ikiteisminio tyrimo medžiagos nenorėčiau komentuoti. Buvo atliktos kratos jų gyvenamosiose vietose. Pareigūnai atliko daug procesinių veiksmų, surinko įkalčių, kurie padėtų įrodyti, kad galimai jie užsiėmė ta veika.

– Gal žinomas motyvas? Ar tai tiesiog padarė dėl pasilinksminimo, ar kitų priežasčių?

– Užvakar pareigūnai kėlė pirminę versiją, kad galimai galbūt kažkas nutarė pajuokauti ir taip išvengti žinių patikrinimo, kuris kaip tik turėjo vykti tą dieną. Žinome, kad buvo evakuota visa mokykla. Tačiau vakar jau iškelta kita versija, kad galbūt jaunimas tokiais savadarbiais sprogmenimis bandė linksmintis arba norėjo tuos sprogmenis išbandyti.

– Ar dažnai pasitaiko tokių jaunųjų „chemikų“? Kad pasigamintum tokius sprogmenis, turbūt reikia tam tikro išmanymo?

– Ne, bent jau mano atmintyje neįstrigo tokių jaunų „chemikų“, kad penkiolikmečiai ateitų į mokyklą ir iš tikrųjų visuotinai pavojingu būdu mėgintų patikrinti savo chemijos žinias. Iš savo darbo praktikos tokių įvykių neprisimenu. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Bus chemijos ir sprogmenų specialistai, kai užaugs. Tokių reikia ir valdžiai, ir nusikalteliams.

Ziurekite,

Ziurekite, portretas
kad digusio is Visagino urano nerastu!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių