Rietavo seniūnijoje siautėję jaunuoliai stos prieš teismą

Plungės rajono apylinkės prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas dėl vagysčių iš automobilių, sunkaus sveikatos sutrikdymo dėl chuliganiškų paskatų bei viešosios tvarkos pažeidimo. Prokurorui Algirdui Mikai surašius kaltinamąjį aktą, byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

Kaltinimai pareikšti septyniems Rietavo seniūnijos jaunuoliams, daugelis iš kurių nusikaltimų padarymo metu buvo nepilnamečiai.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Rietavo policijos komisariato tyrėjai nustatė, jog nuo 2006 metų vasario iki 2007 metų rugsėjo grupė jaunuolių įvairiose Rietavo seniūnijos vietose įvykdė keletą nusikaltimų - apiplėšinėjo automobilius, vogdami iš jų magnetolas, garso kolonėles, kitus juose rastus daiktus, pažeidinėjo viešąją tvarką bei sunkiai sužalojo savo bendraamžį.

Vienam grupės nariui pareikšti įtarimai dėl nedidelės vertės svetimo turto vagysčių, kitam - dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo dėl chuliganiškų paskatų, o dviem - dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo dėl chuliganiškų paskatų.

2007 metų rugsėjo 11 d., būdami apsvaigę nuo alkoholio, jaunuoliai Rietavo parke žiauriai sumušė vieną iš savo sugėrovų, kuris dėl sumušimų buvo gydomas ligoninėje.

Be to, veikdami bendrininkų grupe, jaunuoliai viešoje vietoje elgėsi įžūliai, demonstruodami nepagarbą aplinkiniams ir aplinkai, todėl visiems grupės nariams inkriminuojamas  viešosios tvarkos pažeidimas.

„Tik du iš septynių įtariamųjų nusikaltimų padarymo metu buvo aštuoniolikmečiai, kitiems buvo po 16 - 17 metų, jie šiuo metu mokosi vidurinėje mokykloje. Dar vienas grupės narys, laukdamas teismo, spėjo  nusikalsti ir yra nuteistas už vagystę“, - sakė ikiteisminiam tyrimui vadovavęs Plungės rajono apylinkės prokuroras Algirdas Mika.

Prokuroro teigimu, nepilnamečių justicijos praktikos formavimas yra viena iš prioritetinių prokuratūros veiklos sričių, todėl nepilnamečių padarytiems nusikaltimams bei nusikaltimams prieš nepilnamečius yra ir bus skiriamas išskirtinis prokurorų dėmesys.


Šiame straipsnyje: rietavo nusikaltėliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių