Sulaikytas šnipinėjimu įtariamas lietuvis: perdavinėjo informaciją Baltarusijos žvalgybai?

Teisėsaugos pareigūnai sulaikė šnipinėjimu įtariamą Lietuvos pilietį Mantą Danielių, vėliau jis suimtas dviem mėnesiams, BNS antradienį patvirtino policija.

„Galime patvirtinti, kad šis asmuo sulaikytas, jam pareikšti įtarimai dėl šnipinėjimo“, – BNS antradienį sakė policijos atstovas Ramūnas Matonis.

Pasak jo, įtariamajam teismas yra skyręs kardomąją priemonę – suėmimą dviem mėnesiams.

Ikiteisminį tyrimą, pradėtą bendradarbiaujant su Valstybės saugumo departamentu, atlieka Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai, jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra, nurodė R. Matonis.

„Siekiant nepakenkti tyrimui, kol kas išsamiau šio tyrimo komentuoti negalime“, – teigė jis.

Nepriklausoma Baltarusijos televizija „Belsat“ paskelbė, kad teisėsauga įtaria, jog M. Danielius infiltravosi į baltarusiškas organizacijas Lietuvoje ir perdavinėjo informaciją apie jas Baltarusijos žvalgybai.

Anot televizijos, M. Danielius prisistatydavo verslo konsultantu, vesdavo paskaitas, siūlė teisinę pagalbą. Pasak jos, šis asmuo padėjo organizacijoms „Mūsų namai“, „Dapamoga“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

neblogas aparatas

neblogas aparatas portretas
Pas tokius net ant kaktos parašyta, kad už pinigus jie bet ką padarys. Šis veikėjas, labai tikėtina, iš kalėjimo dabar išlindinės tik su nedidelėmis pertraukomis,o kalėdamas papildys telefoninių sukčių gretas. Galbūt netgi bus vienas geriausių tokių tarpe.

nuomonė

nuomonė portretas
Tikimės,tas sės ilgam.Labai labai gerai tai girdėti.

To Morgqana

To Morgqana portretas
Kokia tėvynę kuria nusikaltėliai valdo ir naikina tokie kaip tu narkošos, gėjai, lezbės kiti iškrypėliai negi jūs tikrai galvojate kad vienas padorus krikščionis Lietuvis jus padugnes gins.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių