Pereiti į pagrindinį turinį

Kražių budelis R. Bekintis gali būti nužudęs daugiau žmonių

2016-02-04 14:50
BNS inf.
Shutterstock nuotr.

Kelmės rajono gyventojui Rimantui Bekinčiui, kuris įtariamas pernai rudenį nužudęs keturias moteris, gali būti pareikšti įtarimai dėl dar dviejų žmonių nužudymo.

Prokuratūra pranešė, kad tikrinama, ar tyrimo metu gauta informacija apie tai, kad R.Bekintis 2007 metais nužudė vyrą, o 2012 metais – moterį, yra pagrįsta. Tuo tikslu ketvirtadienį vyko atitinkami procesiniai veiksmai galimai įvykdytų žmogžudysčių bei kitose vietose.

Kelmės rajono apylinkės teismas dar trims mėnesiams pratęsė suėmimo terminą R.Bekinčiui, kuris įtariamas pernai Kražiuose nužudęs keturias moteris.

„Teismo nutartis buvo priimta antradienį, suėmimas pratęstas pagal prokurorės pareiškimą“, – BNS sakė prokuratūros atstovė spaudai Gabrielė Gendvilaitė.

Teismas taip pat yra priėmęs nutartį skirti stacionarią psichiatrijos ekspertizę įtariamajam. Manoma, kad jau kitą savaitę iš Šiaulių tardymo izoliatoriaus vyras bus perkeltas į Utenos ekspertinį skyrių tyrimui.

Stacionari ekspertizė skirta siekiant nustatyti, ar 58-erių metų R.Bekintis pakaltinamas. Nepavykus atlikti ambulatorinės psichiatrinės ekspertizės, nuspręsta, kad tikslinga vyrą stebėti ilgesnį laiką.

Atliekant šią ekspertizę Vilniuje buvo siekiama išsiaiškinti, ar įtariamasis gali suprasti savo veiksmų esmę ir juos valdyti, ar serga psichikos liga ar turi laikinų psichikos sutrikimų. Ekspertai tyrė, ar asmuo gali dalyvauti atliekant ikiteisminio tyrimo veiksmus, baudžiamąją bylą nagrinėjant teisme, ar yra pakaltinamas.

Pernai lapkričio 4 dieną namuose rastas 74 metų moters lavonas su durtinėmis žaizdomis kaklo srityje. Tą pačią dieną 18.16 val. vos už 900 metrų nuo aukos namų 81 metų senolės namuose aptiktos dar dvi nužudytos moterys: namo šeimininkė ir 52 metų senolę lankiusi socialinė darbuotoja.

Vėlų vakarą, apie 22.33 val., tame pačiame kaime aptikta ir ketvirtoji auka – 55-erių moteris su išorinėmis smurto žymėmis.

Į įvykio vietą sutelkus gausias Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų pajėgas, sulaikytas moterų nužudymais įtariamas neblaivus vyras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų