Teismas nubaudė per nėštumą girtavusią ir neįgalų vaiką pagimdžiusią moterį

  • Teksto dydis:

Teismas laisvės apribojimo bausme nubaudė moterį, kuri per nėštumą vartojo alkoholį ir vėliau pagimdė neįgalų kūdikį.

Vilniaus regiono apylinkės teismo Ukmergės rūmų teisėja šiame rajone gyvenančią 35 metų motiną pripažino kalta nesunkiai sutrikdžius kūdikio sveikatą dėl neatsargumo, trečiadienį pranešė prokuratūra.

Teismas konstatavo, kad moteris, žinodama, jog laukiasi, elgėsi nerūpestingai ir buvo visiškai abejinga kūdikio vystymuisi – nesilankė pas gydytojus, nesidomėjo vaisiaus raida bei galimais rizikos veiksniais, per nėštumą nuolat piktnaudžiavo  alkoholiniais gėrimais.

2019 metų vasarą moteris pagimdė neišnešiotą kūdikį, turintį sveikatos sutrikimų.

Ikiteisminį tyrimą atliko Ukmergės policijos komisariato pareigūnai, jam vadovavo ir valstybinį kaltinimą byloje palaikė Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras.

Kūdikio sveikatos sutrikimai, turintys ilgalaikių išliekamųjų reiškinių, atsirado dėl jo motinos netinkamo elgesio ir veiksmų.

„Tyrimo metu buvo surinkta pakankamai duomenų, leidžiančių pagrįstai manyti, kad kūdikio sveikatos sutrikimai, turintys ilgalaikių išliekamųjų reiškinių, atsirado dėl jo motinos netinkamo elgesio ir veiksmų“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Pati moteris vaikelio neprižiūri, jis auga pas nuolatinę globėją.

Teismas moteriai skyrė galutinę galutinę 8 mėnesių laisvės apribojimo bausmę, įpareigodamas ją bausmės atlikimo laikotarpiu neatlygintinai išdirbti 160 valandų sveikatos priežiūros, socialinių paslaugų įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi senyvo amžiaus asmenimis, neįgaliaisiais ar kitais pagalbos reikalingais žmonėmis.

Nuteistoji taip pat įpareigota pradėti dirbti arba užsiregistruoti Užimtumo tarnyboje.

Moteris taip pat turės sumokėti gimusio neįgalaus kūdikio naudai priteistą neturtinę žalą bei atlyginti valstybei teisinės pagalbos išlaidas.

Šis pirmosios instancijos teismo nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Ot bobos laka Lietuvoj, paaugles apsiziojusios cigaretes kur bepasisuksi traukia duma Kaune, ar tai mada tampa nu slykstu auga kompiuterinis jaunimelis su visais issilavinimais

O kodėl girtuokliai

O kodėl girtuokliai portretas
Vaikadirbiai lieka už kadro? Kodėl už nieką neatsako?

Jah city

Jah city  portretas
O jai po vakcinos nuo COVID grip o , vaikas gims su negale,irgi kalta motyna bus????
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių